Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές

«Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το λαό της Δυτικής Αθήνας!». Αυτό το μήνυμα έστειλε η σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων και Φορέων της Πετρούπολης και του Καματερού, που έχουν συγκροτηθεί ενάντια στον ΧΥΤΑ Φυλής και στα σχέδια για την επέκτασή του.

Η αίθουσα του Β' ΚΑΠΗ Πετρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής 21/2, γέμισε από εργαζόμενους, εκπροσώπους σωματείων και μαζικών φορέων των κατοίκων των δύο δήμων, που για χρόνια αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Πετρούπολης, και μίλησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής, με πιο χαρακτηριστική την απόφαση του ΕΔΣΝΑ στις 30/1 για νέο «πανωσήκωμα» στη χωματερή, δηλαδή για μια μορφή επέκτασής της.

Αναφέρθηκε επίσης στην εξόφθαλμη κοροϊδία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που τρέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια και δηλώνουν τάχα τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους που διαμαρτύρονται, ενώ την ίδια στιγμή μέσα από τις παρατάξεις τους στην Περιφέρεια και τις αποφάσεις που αυτές παίρνουν μετατρέπουν την Αττική σε μια απέραντη χωματερή. Από τη μια δίνουν στους επιχειρηματίες τη διαχείριση των απορριμμάτων και από την άλλη διοργανώνουν ημερίδες για να ρίξουν την ευθύνη στο λαό, κουνώντας του το δάχτυλο γιατί δεν κάνει ανακύκλωση!

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι τα αντιλαϊκά σχέδια της Περιφέρειας θα βρουν τείχος αντίστασης, το οποίο θα εκφραστεί με κάθε τρόπο από τους φορείς και τα σωματεία των δήμων, με κινητοποίηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο όταν αυτό συγκληθεί. Να σημειώσουμε ότι η περιφερειακή αρχή, για να αποφύγει τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί για τις 26 Φλεβάρη, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε πήραν το λόγο εκπρόσωποι από τα Σωματεία Εργαζομένων των δύο δήμων, από Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και από τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, εμπλουτίζοντας με τις παρεμβάσεις τους το σχεδιασμό των Συντονιστικών Επιτροπών. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης και έκαναν σύντομες παρεμβάσεις εκπρόσωπος της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Αποφάσισαν για το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε πολύμορφες παρεμβάσεις: Κλεισίματα δρόμων, συνέντευξη Τύπου, πανό σε κεντρικά σημεία και να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ