Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθωώθηκαν οι δύο φοιτητές

Αθώοι κρίθηκαν χτες ο 22χρονος φοιτητής Ιατρικής Μιχάλης Κατρινάκης και ο 25χρονος φοιτητής του ΕΜΠ Γιάννης Παχάκης, που σύρθηκαν σε δίκη μετά την επίθεση της αστυνομίας και την καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ στις 11/11/2019. Σημειωτέον, είχε προηγηθεί αθωωτική πρόταση και του εισαγγελέα Σωτ. Μπουγιούκου. Θυμίζουμε ότι οι δύο φοιτητές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για το λοκ άουτ που επέβαλε η Πρυτανεία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Το αβάσιμο των κατηγοριών και η μεθόδευσή τους αναδείχθηκαν και από το σημαντικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Σε αυτό έχει καταγραφεί και η σύλληψη του ενός φοιτητή, αφού τον Γιάννη Παχάκη τον περίμεναν και τον συνέλαβαν το βράδυ έξω από το σπίτι του!

Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο, ούτε από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων υπεράσπισης, τα όσα προσπάθησαν να προσάψουν στους φοιτητές οι αστυνομικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι και χτες στην κατάθεσή του ένας άλλος αστυνομικός, ο αξιωματικός Οδ. Μαστορόπουλος, επόπτης των διμοιριών των ΜΑΤ, που υποτίθεται ότι ήταν στην πόρτα της ΑΣΟΟΕ που έμπαιναν τα ΜΑΤ, «είδε» τον έναν από τους φοιτητές να κάνει δήθεν «έκνομες» πράξεις ενώ ...δεν ήταν ακόμα στην περιοχή! Από τις καταθέσεις των αστυνομικών προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν ήταν εκεί, ενώ και ο ίδιος στο βίντεο που του επιδείχθηκε από τη μέρα εκείνη δεν έβρισκε τον εαυτό του...

Στο δικαστήριο πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, που απαιτούσαν να αθωωθούν οι φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ