Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Παγκόσμια και ελληνικά πρωταθλήματα

Στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα είχαν περάσει στην επόμενη φάση, χωρίς μπαράζ, οι Ανάντ, Ιβαντσούκ, Μπαρέεβ και η Αλεξάνδρα Κόστενιουκ στις γυναίκες

Η ισχυρή 17χρονη Ιουλία Μάκκα σε αγώνες Πρωταθλήματος Γυναικών. Δεξιά της, η γνωστή σκακίστρια Φρ. Κασιούρα
Η ισχυρή 17χρονη Ιουλία Μάκκα σε αγώνες Πρωταθλήματος Γυναικών. Δεξιά της, η γνωστή σκακίστρια Φρ. Κασιούρα
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ινδός G.M. Βισβ. Ανάντ, στον 4ο γύρο του Παγκόσμιου Ατομικού, που διεξάγεται στη Μόσχα, νίκησε 1,5-0,5 το Ρώσο G.M. Ντρέεβ, ενώ οι Ιβαντσούκ, Μπαρέεβ νίκησαν τους Γιε και Ελβεστ με 1,5-0,5 και 2-0 αντίστοιχα.

Στα μπαράζ, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα των δύο κανονικών παρτίδων, ο Γάλλος Λοτιέ νίκησε 2-0 τον Νίκολιτς και ο νεαρός Ρώσος Πονομαριόφ τον συμπατριώτη του Μορόζεβιτς 1,5-0,5, πραγματοποιώντας ακόμα μια έκπληξη! Ο προηγούμενος διεκδικητής (στον τελικό έχασε από τον Ανάντ) Σίροβ με τον Βούλγαρο Τοπάλοβ συνέχιζαν τα μπαράζ μέχρι αποκλεισμού.

Στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Ατομικό Γυναικών, ενώ η Κοστενιούκ απέκλεισε την Σκριπτσένκο 1,5-0,5 τα ζευγάρια Πενγκ - Τσιμπουρντανίτζε, Χουρτζίτσε - Ζου Τσεν και Ξου - Φόισορ διεκδικούσαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, στα μπαράζ, που είχαν λήξει και αυτά ισόπαλα.

* Τόσο στο 51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, όσο και στο 24ο Γυναικών, η απόκτηση του τίτλου του πρωταθλητή ή της πρωταθλήτριας Ελλάδας, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν, μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Βέβαια, η στήλη έβγαλε αυτό το συμπέρασμα, μετά από τα αποτελέσματα του 3ου γύρου, αφού οι πρωταθλητές Ελλάδας Χρ. Μανίκας και Ι. Παπαϊωάννου βρίσκονταν στις θέσεις 5η-7η με 1,5 βαθμό!

Επικεφαλής ήταν ο Ανδρέας Τζερμιαδιανός με 2,5 β. ενώ ακολουθούσαν με 2 β. οι Νικολαΐδης, Μουτούσης και Βουλδής. Στην 8η θέση ήταν ο Τσιλίδης με 1 β. στις θέσεις 9-10 ήταν οι Μαστροβασίλης, Γκέσος με μισό βαθμό.

Στις Γυναίκες, επίσης μετά τις ήττες της Αννας-Μαρίας Μπότσαρη από την Εύα Κόντου και τη 17χρονη Ιουλία Μάκκα, η κατάκτηση του τίτλου ήταν αμφίρροπη. Η σκακίστρια του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου Ιουλία Μάκκα (4η στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, κατηγορίας 18 χρόνων!), είχε 3 βαθμούς στους 3 αγώνες, 2η η Μαρίνα Μακροπούλου με 2,5 β., 3-4 Φαχιρίδου, Παπαδοπούλου Β. 2 β., 5. Σπερδόκλη 1,5 β., 6-9 Κόντου, Μπότσαρη, Αυδούλη, Στείρη, 1 β. και η Στεφανίδη Μαριάννα με 9 βαθμούς.

* Στη Θεσσαλονίκη από 21 μέχρι και 30 Δεκέμβρη 2001 θα διεξαχθούν τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα τουρνουά: 1) Το 5ο Ανοιχτό Διεθνές τουρνουά «Λευκός Πύργος 2001» με συνολικά χρηματικά βραβεία 4.450 ΕΥΡΩ. 2) Το πρώτο Βαλκανικό Κύπελλο 2001. Μαζί με αυτά συνδυάζονται: α) Το Χριστουγεννιάτικο Κύπελλο της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. β) Το Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης 2002. γ) Το «Ικαρος 2002». Θα αγωνιστούν κορυφαίοι σκακιστές, όπως οι Νταμλιάνοβιτς (Γιουγκ. 2569), Πεούνοβιτς (Ι.Μ. 25-22) Μπανίκας (G.M. 2526), Μαριάνοβιτς (G.M. 2488), οι Αφοί Μαστροβασίλη, ο Μαναγκάτζε κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ