Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
B΄ ΕΘΝΙΚΗ
Δοκιμασία για Χαλκηδόνα

Δυσκολίες για μία εκ των δυο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική, αφού η Χαλκηδόνα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, σε αντίθεση με τη συγκάτοικό της Καλαμαριά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παράλληλα, παρουσιάζει και η αναμέτρηση στις Σέρρες μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Αθηναϊκού.

Στη Ριζούπολη, ο Απόλλων Αθηνών αντιμετωπίζει την έκπληξη της φετινής χρονιάς, Χαλκηδόνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλει να συνεχίσει αυτό που άρχισε την περασμένη αγωνιστική στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αγιο Νικόλαο, δηλαδή τις καλές εμφανίσεις και φυσικά τα θετικά αποτελέσματα, που θα την απομακρύνουν από την ουρά του πίνακα. Ομως, η Χαλκηδόνα έχει αποδείξει στην κούρσα της Β΄ Εθνικής ότι είναι... σκληρό καρύδι, ενώ τα αποτελέσματά της μακριά από τη Νεάπολη δείχνουν ότι μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα εκεί που το χρειάζεται.

Στις Σέρρες, η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι, μετά τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις, βλέπουν την κορυφή να απομακρύνεται αισθητά και επιζητούν μια νίκη, που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά. Παράλληλα, οι τρεις ενδεχόμενοι βαθμοί που θα συλλέξουν θα τους ωθήσουν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη, οι «Λόρδοι», μετά την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ανεβαίνουν με άλλον αέρα για το παιχνίδι αυτό και θέλουν να πιστεύουν ότι είναι ικανοί για μια ακόμα επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Νίκου Παντέλη, μακριά από τα νταμάρια, έχουν δύο νίκες και ήττες καθώς και μία ισοπαλία, ενώ ο Πανσερραϊκός μετρά τρεις νίκες και από μια ισοπαλία και ήττα.

Αντίθετα με τους παραπάνω, η Καλαμαριά φιλοξενεί την ανανεωμένη Καλαμάτα. Οι Θεσσαλονικείς, μετά την απώλεια βαθμών στον Βύρωνα το περασμένο Σάββατο, θέλουν όσο τίποτα άλλο να κρατηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και αν μπορούν να μην έχουν και συγκάτοικο. Η «Μαύρη Θύελλα» από την πλευρά της δείχνει να βρίσκει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο αλλά τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα όταν αντιμετωπίζεις τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα στην έδρα του.

Εύκολο έργο, θεωρητικά πάντα, αναμένεται να έχει και ο ΠΑΣ Γιάννενα, καθώς υποδέχεται τον Αγιο Νικόλαο. Μετά το... μπέρδεμα με το δελτίο του Μίλιανιτς και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο, που είναι ικανά να του στερήσουν βαθμούς κατόπιν τιμωρίας, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα προσπαθήσει να πάρει βαθμούς από τους Κρητικούς, που δείχνουν αποσυντονισμένοι από τη βαριά εντός έδρας ήττα με 5-0 από τον Απόλλωνα Αθ. την περασμένη αγωνιστική και που βρίσκονται στην τελευταία θέση του πίνακα.

Τέλος, στον Πύργο, ο Πανηλειακός, που τον χαρακτηρίζει η αστάθεια, «κοντράρεται» με τον Πατραϊκό. Στο ντέρμπι της Πελοποννήσου, λοιπόν, οι γηπεδούχοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να φύγουν νικητές από το γήπεδο, σε αντίθεση με τους Πατρινούς που δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρύβει παγίδες(2003-11-07 00:00:00.0)
Σαλονικιώτικη υπόθεση(2002-12-03 00:00:00.0)
Γερές αναμετρήσεις(2002-09-01 00:00:00.0)
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ(2001-06-17 00:00:00.0)
«Μάχες μνηστήρων»(2001-05-19 00:00:00.0)
«Πράσινο» ρετιρέ(1999-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ