Σάββατο 29 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 1 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους νησιώτες

Σε στάση εργασίας (12.30 μ.μ. - 1.30 μ.μ.) και συγκέντρωση αλληλεγγύης στην είσοδο του νοσοκομείου, προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου προχώρησε την περασμένη Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δεν σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου, Μανώλης Βαρδαβάκης, χαιρετίζοντας τον ανυποχώρητο αγώνα των νησιωτών που ήδη πέτυχε την αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων.

«Αντί για μέτρα ενίσχυσης των νησιωτών, που βιώνουν καθημερινά την προκλητική επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων, σε απάνθρωπες συνθήκες, η κυβέρνηση προσπαθεί με αναγκαστικές επιτάξεις, ΜΑΤ και χημικά, να επιβάλει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για κατασκευή κλειστών hot spots. Αντί να στείλουν πλοία στα νησιά του Αιγαίου για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, όπως δικαίως διεκδικούν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε πλοία με ΜΑΤ και "αύρες" για να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό λαό" (...)

Καθημερινά, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους ενεργοποιούνται για να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου", με κάθε τρόπο, με αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος υγειονομικών, με δικαστικές διώξεις, με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με την καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς και τους τόπους κατοικίας», σημείωσε ο Μ. Βαρδαβάκης.

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:

  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας των νησιών
  • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις και τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης
  • Να κλείσουν τα hot spots. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Να καταργηθεί η Συμφωνία κυβερνήσεων - Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ