Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Την Κυριακή στο Σύνταγμα η συγκέντρωση για τη Μέρα της Γυναίκας

Από σήμερα ξεκινούν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε μια σειρά από πόλεις

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ. καλούν με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες, Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συζητούν με τις εργαζόμενες και τις καλούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, να γνωρίσουν τους Συλλόγους στις γειτονιές τους, τα Συνδικάτα στους κλάδους τους και να οργανωθούν στις γραμμές τους.

Χτες, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας έκαναν εξόρμηση στη Φιλοσοφική Σχολή, μοιράζοντας το κάλεσμα στη συγκέντρωση σε φοιτήτριες και σε εργαζόμενες, ενώ με παρεμβάσεις στα αμφιθέατρα άνοιξαν με τις νέες γυναίκες τη συζήτηση για το φαινόμενο της ανισοτιμίας, τις αιτίες του και την ανάγκη της συμμετοχής τους στον αγώνα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Προπύλαια: Εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ, Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, μαζικοί φορείς των συνοικιών της Αττικής.

Αύριο η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Κεντρική Μακεδονία, τα Σωματεία Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Εμποροϋπαλλήλων, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου, Τροφίμων, Ξύλου, Τηλεπικοινωνιών και ΟΤΑ Θεσσαλονίκης οργανώνουν συγκέντρωση αύριο Σάββατο, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με καθημερινές εξορμήσεις Σωματεία και Σύλλογοι Γυναικών προετοιμάζουν τη συγκέντρωση
Με καθημερινές εξορμήσεις Σωματεία και Σύλλογοι Γυναικών προετοιμάζουν τη συγκέντρωση
Σήμερα προγραμματίζονται: Περιοδεία στις 11 π.μ., από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και τον Σύλλογο Γυναικών Αγίας Τριάδας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Στις 3.30 μ.μ., σύσκεψη της ΟΓΕ με εργαζόμενες του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. Τη Δεύτερα 9/3, στις 3.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιοδεία του ΣΕΤΗΠ και εκλεγμένων της ΟΓΕ στην «INTRASOFT INTERNATIONAL».

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις για τη Μέρα της Γυναίκας οργανώνονται επίσης από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Συλλόγους Γυναικών σε μια σειρά πόλεων:

  • Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Γυναικών καλούν σε συγκέντρωση σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία της δύναμής του και η Ενωση Γυναικών καλούν σε συγκέντρωση σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.
  • Στην Καρδίτσα, αύριο Σάββατο, στις 11.30 π.μ., θα γίνει κοινή παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και του Συλλόγου Γυναικών, στην κεντρική πλατεία. Την Κυριακή 8/3, στις 7 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Κιέριον».
  • Στον Βόλο, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
  • Στα Τρίκαλα, θα γίνει κινητοποίηση αύριο Σάββατο, στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  • Στο Ηράκλειο, οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού και η Ενωση Συνταξιούχων καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή 8/3, στις 12 μ., στα Δικαστήρια.
  • Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία καλούν σε συγκέντρωση - εκδήλωση την Κυριακή 8/3, στις 6 μ.μ., στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη.
  • Στα Χανιά, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ οργανώνει συγκέντρωση στον Κάτωλα αύριο Σάββατο, στις 12 μ., και εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Κυριακή 8/3, στις 8 μ.μ.
  • Στη Φλώρινα, θα γίνει συγκέντρωση την Κυριακή 8/3, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Πτολεμαΐδα, την Κυριακή 8/3, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Κοζάνη, θα γίνει συγκέντρωση την Κυριακή 8/3, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Κοινές εκδηλώσεις και πολύμορφες πρωτοβουλίες

Από την εξόρμηση στις φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Αθήνας
Από την εξόρμηση στις φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Αθήνας
Στο μεταξύ, σωματεία και Σύλλογοι Γυναικών αναλαμβάνουν πολύμορφες κοινές πρωτοβουλίες, τιμώντας τη Μέρα της Γυναίκας.

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της γυναίκας εκπαιδευτικού και κυρίως της αναπληρώτριας οργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών μαζί με την ΟΓΕ, στη 1.30 μ.μ. Κάλεσμα έχουν απευθύνει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ο Σωκράτης», «Ν. Πλουμπίδης», «Γ. Σεφέρης» και «Μ. Παπαμαύρος», η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.

-- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής οργανώνει εκδήλωση, στις 11.30 π.μ., στα γραφεία του (Συγγρού 80 - 88, 7ος όροφος), με ομιλία, τραγούδια από το συγκρότημα του Συλλόγου και προβολή ταινίας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει συγκέντρωση - εκδήλωση στο συσκευαστήριο των ιχθυοκαλλιεργειών του «Νηρέα» στην περιοχή Αστακού.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ διοργανώνει, στη 1 μ.μ., συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου με έκθεση φωτογραφίας.

Το Σάββατο 7/3:

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς οργανώνει εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στην Καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής», με θέμα «Λάστιχο ωράριο - Λάστιχο ζωή. Γυναίκα οργανώσου για την Ανατροπή». Θα μιλήσει η Ειρήνη Χατζή, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλούν σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον».

Την Κυριακή 8/3:

-- Η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ καλεί σε σύσκεψη στις 12 μ., στο καφέ στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στη 1.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.

-- Στη Χαλκίδα, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλούν σε εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου (Αβάντων 50).

-- Εκδήλωση για την 8η Μάρτη διοργανώνει η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος της ΟΓΕ), στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χριστού Ραχών.

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας οργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., στο στέκι του ΠΑΚΠΠΑ (Παγκάλου και Κίμωνος).

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπερία».

-- Στην Κόρινθο, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλούν σε εκδήλωση, στις 12 μ., στον συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη» (Αδειμάντου 12).

-- Στη Λήμνο, το παράρτημα του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλούν σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Τις επόμενες μέρες:

-- Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, το Σωματείο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας προχωρούν σε εκδήλωση την Τετάρτη 11/3, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο.

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) οργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 15/3, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ, με θέμα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις πολλαπλές μορφές απασχόλησης, τον τρόπο που τις αξιοποιεί η εργοδοσία στις επιχειρήσεις του κλάδου και την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων.

-- Το Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνει εκδήλωση για τη γυναίκα στην Αντίσταση και τον ΔΣΕ, το Σάββατο 21/3, στις 6 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος», στα Καμίνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα κορυφώνεται η πολύμορφη αγωνιστική δράση (2021-03-06 00:00:00.0)
Την Κυριακή στο Σύνταγμα η συγκέντρωση για τη Μέρα της Γυναίκας (2020-03-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 8 Μάρτη (2020-02-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (2014-03-08 00:00:00.0)
Δραστηριότητες για την 8η Μάρτη (2014-03-06 00:00:00.0)
Τα παιδιά στο επίκεντρο της ταξικής αλληλεγγύης (2013-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ