Σάββατο 6 Μάρτη 2021 - Κυριακή 7 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
8Η ΜΑΡΤΗ 2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
8 ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Τη Δευτέρα κορυφώνεται η πολύμορφη αγωνιστική δράση

Στις 5.30 μ.μ. στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»: Με το σύνθημα αυτό η ΟΓΕ, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς οργανώνουν συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στα Προπύλαια, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, έχουν αποφασίσει Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ και εργατικά σωματεία.

Οι συγκεντρώσεις αποφασίστηκαν σε συσκέψεις που έγιναν με πρωτοβουλία της ΟΓΕ, Ομοσπονδιών και Σωματείων εργαζομένων. Δεκάδες σωματεία, Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής, ενώ κάλεσμα έχουν απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τα σωματεία της δύναμής της να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται για τη Μέρα της Γυναίκας. Σε τηλεδιάσκεψη των σωματείων της από όλη τη χώρα αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων καθώς και η πλούσια δράση της Ομοσπονδίας.

Πολύμορφη δραστηριότητα

Εκτός από τις συγκεντρώσεις, συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις αξιοποιούν τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων για στάση εργασίας στις 8 Μάρτη, με σκοπό να πραγματοποιηθούν συσκέψεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στο νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα» στα Εργασιακά, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Σε άλλες πόλεις

Την Κυριακή 7 Μάρτη:

-- Χαλκίδα, στις 4.30 μ.μ., στην παλιά γέφυρα.

-- Θήβα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Πτολεμαΐδα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Τη Δευτέρα 8 Μάρτη:

-- Ηράκλειο, στις 5 μ.μ., στη λεωφ. Δικαιοσύνης.

-- Λαμία, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Καρδίτσα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Λάρισα, στις 5 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Βόλος, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Κοζάνη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Ξάνθη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Κομοτηνή, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Κινητοποιήσεις για την υγεία και τα δικαιώματα

Τη Δευτέρα 8 Μάρτη:

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση στην ιδιωτική κλινική «Metropolitan», στις 12.30 μ.μ., στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει (12 μ. - 3 μ.μ.), διεκδικώντας την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) συμμετέχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, καθώς και στην απογευματινή συγκέντρωση των σωματείων και των Συλλόγων της ΟΓΕ.

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου οργανώνουν, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Σερρών, στις 12 μ., οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών.

Εξω από το υπουργείο Οικονομικών θα βρεθούν ξανά τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 10 π.μ., οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης, με τις οποίες διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας καλεί σε κινητοποίηση, στις 9 π.μ., στο Μαράσλειο (δημαρχείο).

Εκδηλώσεις

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη, το Σάββατο 6 Μάρτη, στις 6 μ.μ., ενόψει της Μέρας της Γυναίκας.

Κυριακή 7 Μάρτη:

-- Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου (ΟΓΕ), η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών οργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «Οι συνέπειες της πανδημίας στην ψυχολογία των παιδιών».

-- Διαδικτυακή σύσκεψη οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, στις 6.30 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας zoom.

-- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω zoom.

-- Το Σωματείο Καταστηματαρχών Κομμωτών - Κουρέων Αττικής «Η αδελφότης», στις 8 μ.μ., οργανώνει τηλεσύσκεψη.

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας οργανώνει, στις 6.30 μ.μ., διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 8 Μάρτη περιοδεία στο εργοστάσιο «Υφαντής» και στη συνέχεια εξόρμηση στο κέντρο της πόλης. Επίσης οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Μάρτη, στις 6 μ.μ., με τίτλο «Αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών».

-- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 11 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., με τη συμμετοχή της ΕΛΕΠΑ.

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης οργανώνει την Παρασκευή 12 Μάρτη εκδήλωση με θέμα «Η Υγεία στον καιρό της πανδημίας».

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης προγραμματίζει διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., για την ανάγκη ενίσχυσης της ΠΦΥ στη Ροδόπη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια (2021-03-04 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με κορύφωση τις συγκεντρώσεις της Δευτέρας (2021-03-03 00:00:00.0)
Την Κυριακή στο Σύνταγμα η συγκέντρωση για τη Μέρα της Γυναίκας (2020-03-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη (2016-03-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (2014-03-08 00:00:00.0)
Δραστηριότητες για την 8η Μάρτη (2014-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ