Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ξαφνικό «αντιτρομοκρατικό ενδιαφέρον» των ΗΠΑ για την Αφρική

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-

Το μόνο που δεν είπε χτες ο Γουόλτερ Κανστάινερ, ειδικός γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τις σχέσεις με την Αφρική, ήταν το πότε και ποια ακριβώς μορφή θα έχει μία - διόλου απίθανη - «αντιτρομοκρατική» επέμβαση των ΗΠΑ στη Σομαλία...

Σε μία περίοδο που εντείνεται η φημολογία πως η νότια και νοτιοδυτική Σομαλία θα γίνει το επόμενο θέατρο πολέμου των ΗΠΑ, ο Κανστάινερ, που μετέβη χτες στη Ν. Αφρική, χρησιμοποίησε κάθε αφορμή για να εκφράσει ανησυχίες... Μεταξύ άλλων, ο Γουόλτερ Κανστάινερ χαρακτήρισε «πραγματική την πιθανότητα ύπαρξης πυρήνων τρομοκρατών στη Σομαλία» και υποστήριξε πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να «διασφαλιστεί ότι η συγκεκριμένη ανατολικοαφρικανική χώρα δε θα γίνει παράδεισος τρομοκρατών». Ο ίδιος πάντως δε θέλησε, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να σχολιάσει την πρόσφατη επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην πόλη Μπαϊντόα της Σομαλίας και τις επαφές αυτών με στελέχη οργάνωσης που αντιμάχεται την κεντρική μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας.

Η Νότια Αφρική ήταν ο τελευταίος σταθμός των επισκέψεων που πραγματοποίησε αυτές τις μέρες ο ειδικός γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Αφρική, μετά την Αιθιοπία, την Κένυα και τη Ζιμπάμπουε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ