Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Συνέχιση συγκρούσεων

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

«Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί προηγουμένως στη Λιβύη», διαπίστωσε χτες εκπρόσωπος της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) σε ανακοίνωσή της, έναν χρόνο μετά την έναρξη της επιχείρησης κατάληψης της πρωτεύουσας της χώρας, Τρίπολης, από τον αρχηγό του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού», στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ εκτίμησε ότι έκτοτε έχασαν τη ζωή τους πάνω από 350 άτομα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πάνω από 149.000 και περίπου 890.000 έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια. Ο εκπρόσωπος της UNSMIL επανέλαβε την έκκλησή του προς τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ και τους ένοπλους υποστηρικτές του δοτού πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να προχωρήσουν σε άμεση εκεχειρία.

Ωστόσο, οι αντιμαχόμενες πλευρές αγνόησαν και αυτή την έκκληση για εκεχειρία συνεχίζοντας τις συγκρούσεις. Το Σάββατο όλμοι έπεσαν κοντά στην πύλη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας φύλακας και μία γυναίκα.

Ανακοινώθηκε πως πέθανε την Κυριακή από κορονοϊό σε νοσοκομείο του Καΐρου ο Μαχμούντ Ζιμπρίλ, πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, που ανέβηκε στην εξουσία μετά την ανατροπή του Προέδρου της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Στη Λιβύη καταγράφονται 18 νοσούντες από τον κορονοϊό και 1 νεκρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ