Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέος αρχηγός των Εργατικών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Νέος ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών στη Βρετανία, μετά την παραίτηση του Τζέρεμι Κόρμπιν, εξελέγη με το 56,2% των ψήφων των μελών του κόμματος το Σάββατο ο 57χρονος Κιρ Στάρμερ, πρώην δικηγόρος και βουλευτής από το 2015.

Ο Στάρμερ έσπευσε να φανεί συγκαταβατικός, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να κάνει «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» αλλά να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε σύντομο μήνυμά του μετά την εκλογή του υποστήριξε ότι όταν επανέλθει η «ομαλότητα» στη χώρα, μετά το ξεπέρασμα της πανδημίας, τίποτα δεν θα μπορεί να παραμείνει ίδιο «γιατί η κρίση σήκωσε μία κουρτίνα, αποκαλύπτοντας προβλήματα». Και κατέληξε: «Οπου βλέπουμε λάθη ή κυβερνητικές αποτυχίες ή πράγματα που δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, θα τα αμφισβητούμε και θα παρεμβαίνουμε».

  • O βρετανικός όμιλος Μέσων Ενημέρωσης «Daily Mail and General Trust» απαίτησε χτες από τους εργαζομένους «κλιμακωτή» μείωση μισθών, με τη διαφορά να δίνεται σε μετοχές, λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων και της πτώσης στην κυκλοφορία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ