Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Διαδηλώνουν την Τρίτη στον Πειραιά

Στις 12 μ στην πλατεία Κοραή

Απαιτώντας βιβλία, εργαστήρια, σχολεία, ειδικότητες, εκπαιδευτικούς οι μαθητές του Πειραιά, προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τρίτη 18 του Δεκέμβρη κινητοποίηση, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Πειραιά. Ετσι, εκείνη τη μέρα οι μαθητές κλείνουν τα σχολεία τους και διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι με πορεία από την πλατεία Κοραή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δεν τους αφήνουμε άλλα περιθώρια να μας κοροϊδεύουν», επισημαίνει το Συντονιστικό στο κάλεσμα, τονίζοντας ότι «αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους νέους, είτε πήζουν στα Ενιαία Λύκεια, είτε τους κοροϊδεύουν στα ΤΕΕ, είτε τους στύβουν στη δουλιά, με τους καθηγητές και τους γονείς μας, με τους φοιτητές και σπουδαστές, με τους εργαζόμενους, με όλο τον λαό».

Οι μαθητές απαιτούν επίσης, ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο, δημοκρατία στα σχολεία - να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων, η υπονόμευση του μαθητικού κινήματος και των οργάνων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ