Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ζητούν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Κοινή ανακοίνωση 9 σωματείων από διάφορες περιοχές της χώρας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Τη λήψη μέτρων στήριξης και τη διασφάλιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους εννέα σωματεία εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

«Ολο αυτό το διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας χωρίς προηγούμενο αδιαφορίας και πολιτικής απραξίας απέναντι στις κραυγές αγωνίας εκατοντάδων συναδέλφων της ιδιωτικής Εκπαίδευσης!», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία: Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων», ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ΣΙΕΛ Θεσσαλίας, ΣΙΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», ΣΙΕΛ Θράκης και Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Ιωαννίνων «Ρόζα Ιμβριώτη».

Οι παραπάνω αναδεικνύουν μεταξύ άλλων τα προβλήματα των εργαζομένων σε πολλαπλούς εργοδότες, που παρά τη νέα «διορθωτική» ΚΥΑ, στις 21 Απρίλη, μένουν χωρίς το ειδικό βοήθημα των 800 ευρώ, αν κάποιος από τους εργοδότες τούς απασχολεί για ψίχουλα λίγες ώρες τη βδομάδα. Αναφέρονται, επίσης, στους εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και αλλού, όπου όπως επισημαίνουν υπάρχουν «εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις οι οποίες σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται με πρόσχημα την έκτακτη συνθήκη! Δηλαδή και απλήρωτοι και χωρίς τη δυνατότητα στήριξης από το κράτος», όπως σημειώνουν.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα σωματεία στους εκπαιδευτικούς στις δομές μαθητείας (Δ.ΙΕΚ, ΣΔΕ, σχολές ΟΑΕΔ) ανά την Ελλάδα, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2019, ενώ διακυβεύεται και η ένταξή τους στο Ταμείο Ανεργίας κατά τους θερινούς μήνες.

Τα σωματεία ζητούν:

  • «Αμεση υπαγωγή όλων των συναδέλφων της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, εκτός αυτών που έχουν διοριστήριο, στο επίδομα ειδικού σκοπού, ώστε να λάβουν άμεσα τα 800 ευρώ για να μπορέσουν να ζήσουν και να μη φτάσουν στην εξαθλίωση.
  • Να καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους συναδέλφους που απασχολούνται σε δομές δημόσιας τυπικής και μη τυπικής Εκπαίδευσης, όπως Δ.ΙΕΚ, ΣΔΕ, σχολές αστυφυλάκων κ.λπ.
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών στους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι από το προηγούμενο εξάμηνο στα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ, να σταματήσει η ομηρία αναμονής!
  • Αμεση μέριμνα για τους εργαζόμενους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς - νηπιαγωγεία. Είναι απαράδεκτο ο μηχανισμός στήριξης της επιχείρησης να αποκλείει τη στήριξη των εργαζομένων!
  • Ενταξη όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Ταμείο Ανεργίας κατά τους θερινούς μήνες».

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων κατατέθηκε στη Βουλή ως Αναφορά προς τους υπουργούς Εργασίας, Παιδείας και Οικονομικών από τους βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελή, Χρ. Κατσώτη, Ν. Καραθανασόπουλο, Γ. Λαμπρούλη, Ν. Παπαναστάση και Μαν. Συντυχάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ