Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Εντονες αντιδράσεις για τα σχέδια προσάρτησης της Δυτικής Οχθης

ΡΑΜΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ.--

«Το ισραηλινό πολιτικό κατεστημένο έχει ενωθεί υπό την ατζέντα του μόνιμου εποικισμού και της προσάρτησης. Είναι πλέον σαφές ότι τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα δεσμεύονται ρητά στην εδραίωση και τη μονιμοποίηση της σύγκρουσης καθώς και για τη διαρκή καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού με την πλήρη υποστήριξη και συμβολή της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία προτίθεται σαφώς να εφαρμόσει το επικίνδυνο και απαράδεκτο σχέδιο. Η προσάρτηση είναι μια εκδήλωση μόνιμης επιθετικότητας στα αναφαίρετα παλαιστινιακά δικαιώματα και το κύρος του διεθνούς Δικαίου». Αυτά επισημαίνει σε μήνυμά του προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον γγ του οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, και τις χώρες - μέλη του λεγόμενου «κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή» (OHE, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία) ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία για ισραηλινή «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» ανάμεσα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και αρχηγό του Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον νυν πρόεδρο της Κνεσέτ και αρχηγό του διαλυμένου πλέον «Μπλε και Λευκού» μπλοκ, Μπένι Γκαντς.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή το σχέδιο Νετανιάχου - Γκαντς για προσάρτηση Παλαιστινιακών κατεχόμενων περιοχών της Δυτικής Οχθης από τον ερχόμενο Ιούλη. Τόνισε, τέλος, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα αναγνωρίσει «οποιεσδήποτε συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ, σε περίπτωση που το Ισραήλ προσαρτήσει οποιοδήποτε μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης». Επίσης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Πρόεδρος Αμπάς δήλωσε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, για να καταπατήσει τα εθνικά μας δικαιώματα».

Σε σχετικό μήνυμά του, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, ώστε να παύσει τα σχέδιά του για περαιτέρω προσάρτηση των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών, τονίζοντας πως «ο παλαιστινιακός λαός θα αντιμετωπίσει αυτήν την παράνομη και επικίνδυνη ατζέντα αποφασιστικά και με ακλόνητη πυγμή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζει το έδαφος για την περαιτέρω κλοπή παλαιστινιακής γης (2020-06-19 00:00:00.0)
Εν ψυχρώ δολοφονία 32χρονου Παλαιστίνιου (2020-06-03 00:00:00.0)
Συνενοχή η σιωπή για τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων (2020-01-23 00:00:00.0)
Διαγκωνισμός Νετανιάχου - Γκαντς για προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη (2020-01-22 00:00:00.0)
Ομοβροντία αντιδράσεων κατά των σχεδίων Νετανιάχου (2019-09-12 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τους νέους ισραηλινούς εποικισμούς (2017-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ