Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συνενοχή η σιωπή για τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ.--

«Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας παρέχει στον Νετανιάχου τη σιωπηρή συγκατάθεση ώστε να συνεχίσει το σιωνιστικό του έργο προσάρτησης και εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού», σχολίασε χτες σε δήλωσή του ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, που έχει διατάξει έρευνα για εγκλήματα πολέμου από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές σε βάρος των Παλαιστινίων. Αφορμή έδωσαν επίσης οι προχτεσινές απειλές του Νετανιάχου και του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου «Μπλε και Λευκού» μπλοκ, στρατηγού ε.α. Μπένι Γκαντς, περί προσάρτησης της κατεχόμενης Κοιλάδας του Ιορδάνη στο Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης τόνισε πως το ζήτημα για τον Νετανιάχου δεν είναι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται κατά των Παλαιστινίων, αλλά ότι το ΔΠΔ δεν έχει δικαιοδοσία επειδή η Παλαιστίνη δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος. «Αυτό που σας λέει πραγματικά ο Νετανιάχου είναι ότι "θα συνεχίσω να διαπράττω εγκλήματα πολέμου ενώ θα απολαμβάνω την υποστήριξή σας"», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν το ναζιστικό Ολοκαύτωμα, που στοχοποίησε δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών κοινοτήτων διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων. Κάλεσε έτσι τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» - που δεν μπόρεσε να αποτρέψει στο παρελθόν το Ολοκαύτωμα - να δώσει προσοχή στα βάσανα του Παλαιστινιακού λαού, «που είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αποικιακής κατοχής, των εποικισμών και των θανατηφόρων εγκλημάτων που διαπράττονται».

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ, με αφορμή το Πέμπτο Διεθνές Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιερουσαλήμ, για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου Αουσβιτς (από τον Κόκκινο Στρατό), με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων ηγετών και άλλων αξιωματούχων, κατά το χτεσινό δείπνο επανέλαβε τις απειλές κατά του Ιράν παραλληλίζοντάς το με τους ναζί. Είπε ξεδιάτροπα: «Το πρώτο μάθημα του Αουσβιτς είναι το εξής: Πρέπει να σταματάμε το κακό όταν αυτό ξεκινά. Το Ιράν είναι κάτι πολύ κακό (...) το οποίο μπορεί να ενισχυθεί αν αποκτήσει πυρηνικό όπλο». Αυτά όταν είναι το κράτος του Ισραήλ που πραγματοποιεί γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού.

«Εκτέλεση» τριών Παλαιστινίων στα σύνορα με το Ισραήλ

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Τρίτης, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές πυροβόλησαν θανάσιμα τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους επειδή εισήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Κατηγόρησαν τα θύματα πως εκτόξευσαν «εκρηκτικό μηχανισμό» ενάντια σε περίπολο Ισραηλινών στρατιωτών, ώστε να δικαιολογήσουν τη ρίψη φονικών καταιγιστικών πυρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ