Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιπαραθέσεις στη δίκη Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέα ώθηση στις ενδοαστικές κόντρες που συνεχίζονται ακατάπαυστα με διάφορες αφορμές στις ΗΠΑ έδωσε η έναρξη της δίκης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το ερώτημα της καθαίρεσης από το αξίωμά του, έπειτα από την έγκριση του χρονοδιαγράμματος της διαδικασίας, που εξασφαλίστηκε μετά από 13 ώρες λεκτικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

Προτού εγκρίνουν το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας που υπέβαλε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, οι γερουσιαστές απέρριψαν 11 προτάσεις των Δημοκρατικών με απώτερο στόχο την παρουσίαση εγγράφων και στοιχείων από τον Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι 7 Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία του «κατήγορου» Ανταμ Σιφ ξεκίνησαν χτες βράδυ την παρουσίαση του «οπλοστασίου» επιχειρημάτων με στόχο την - σχεδόν απίθανη λόγω συσχετισμού δυνάμεων στη Γερουσία - καταδίκη του Προέδρου για τις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Αργότερα χτες βράδυ, πάντως, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε πως είναι πιθανή η κλήτευση του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και του γιου του Χάντερ, που εμπλέκονται ξεκάθαρα στην υπόθεση, καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ στο περιβόητο τηλεφώνημά του προς τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι είχε ζητήσει τη διενέργεια έρευνας σε βάρος τους υπό την απειλή ανάσχεσης της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ