Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αύριο η νέα πανεθνική απεργία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Νέα 24ωρη πανεθνική απεργία έχει προγραμματιστεί αύριο στη Γαλλία, καθώς συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν, με την οποία επιταχύνονται βασικές αντιασφαλιστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, χτυπιέται κι άλλο ο δημόσιος χαρακτήρας της Ασφάλισης, μειώνονται πάλι οι συντάξεις, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στρώνεται το έδαφος για μαζική εξάπλωση της επαγγελματικής αλλά και καθαρά ιδιωτικής ασφάλισης.

Στο Παρίσι έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας, στη Μασσαλία στις 10.30 π.μ. στο λιμάνι.

Σε πολλούς κλάδους και περιοχές η απεργιακή μάχη έχει ξεκινήσει από χτες, με κάλεσμα για τριήμερη απεργία που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως το ΕΚ Μασσαλίας, η Ομοσπονδία εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία κ.τ.λ., τονίζοντας ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την απόσυρση της μεταρρύθμισης, καταγγέλλοντας τις μανούβρες με τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει - δήθεν - υποχωρήσεις στα μέτρα (ενώ στην πραγματικότητα απλά αναπροσαρμόζει την τακτική της διατηρώντας ανέπαφο τον πυρήνα των νέων ανατροπών), αλλά και το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Είναι ενδεικτική η στάση της CFDT (πλειοψηφούν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας), που έσπευσε να χαρακτηρίσει τα τεχνάσματα της κυβέρνησης «πρώτο βήμα σε σωστή κατεύθυνση», αλλά και άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων που καλούν αόριστα σε «μέρες κινητοποιήσεων», αποφεύγοντας επιμελώς - αλλά και εμποδίζοντας - την πετυχημένη διοργάνωση απεργιών, έχοντας ήδη στρώσει για χρόνια το έδαφος για τις ανατροπές, συμμετέχοντας σταθερά σε «κοινωνικούς διαλόγους» κ.τ.λ.

Ενδεικτικό των αγωνιστικών διαθέσεων που υπάρχουν είναι και το ότι υπάρχουν χώροι όπου γίνονται επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις αρχές Δεκέμβρη, όπως πολλές γραμμές στο μετρό του Παρισιού, αλλά και σιδηροδρομικοί (π.χ. στις Βερσαλίες).

Μαζί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Χτες το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί στο Παρίσι, στο 12ο διαμέρισμα, συναυλία αλληλεγγύης στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται σε διάφορους χώρους. Επίσης, σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται απογευματινές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Το ΕΚ Μασσαλίας καλεί στις 9 π.μ. σε συγκέντρωση στην αποθηκευτική περιοχή του λιμανιού Κλε Σουντ, αλλά και σε απογευματινή - νυχτερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης στους απεργούς, στις 7.30 μ.μ. στο λιμάνι.

Ακόμα, το ΕΚ Μασσαλίας χτες ανακοίνωσε ότι την 1η Φλεβάρη οργανώνει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους απεργιακούς αγώνες και λαχειοφόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ