Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει τη νέα ιμπεριαλιστική επιθετική ενέργεια ενάντια στη Βενεζουέλα

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα απόπειρα εισβολής στο έδαφος της Βενεζουέλας από παραστρατιωτική ομάδα μισθοφόρων, με βάση την Κολομβία, για να κάνει δολιοφθορές και να δολοφονήσει μέλη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με βάση τις δηλώσεις του αρχηγού της παραστρατιωτικής ομάδας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η ομάδα των μισθοφόρων - δολοφόνων αντιμετωπίστηκε από τις αρχές ασφαλείας της Βενεζουέλας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας, που σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει στο έδαφος της χώρας βάσεις εκπαίδευσης παραστρατιωτικών ομάδων, από όπου οργανώνονται και εξαπολύονται επιθέσεις ενάντια στη Βενεζουέλα.

Η νέα αυτή επιθετική ενέργεια επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα πολύμορφο σχέδιο των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των σύμμαχών τους κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική για να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, να καθυποτάξουν το λαό της Βενεζουέλας και να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Το ΚΚΕ εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τις εξελίξεις στην πατρίδα του. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας και στην ΚΝ Βενεζουέλας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ