Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις Ταλιμπάν κατά του στρατού

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν χτες την ευθύνη για μια επίθεση σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, όπου σταθμεύουν τουλάχιστον 150 μέλη του αφγανικού στρατού και της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και σκοτώθηκαν δεκάδες μέλη του στρατού, σύμφωνα με δηλώσεις του Κάρι Γιούσουφ Αχμέντι, εκπροσώπου των Ταλιμπάν. Από την άλλη, το αφγανικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε μόνο τον τραυματισμό ενός μέλους του στρατού. Τους τελευταίους δύο μήνες είναι συχνές οι επιθέσεις κατά του στρατού, παρά την «ειρηνευτική συμφωνία» που σύναψαν στο τέλος Φλεβάρη οι Ταλιμπάν με τις ΗΠΑ, αλλά όχι με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Οπως κατέθεσε Αφγανός αξιωματούχος των Υπηρεσιών Πληροφοριών που επέζησε της επίθεσης, οι Ταλιμπάν πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε φορτηγό κοντά στη βάση που σταθμεύει η Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας (NDS). Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ανέφερε ότι ήταν παρών στην ανάσυρση τουλάχιστον 18 πτωμάτων.

Αλλη μια επίθεση Ταλιμπάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην ανατολική επαρχία Πακτίκα, με χειροβομβίδες που έπεσαν σε τέμενος και τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ