Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Αποδοκιμασίες Νασράλα κατά της Γερμανίας

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Ως συμβολική πολιτική κίνηση «υποχώρησης» στις πιέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ αποδοκίμασε χτες ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την απόφαση της Γερμανίας την περασμένη Πέμπτη να χαρακτηρίσει την οργάνωσή του «παράνομη τρομοκρατική».

Ο Νασράλα σε τηλεοπτικό διάγγελμα επισήμανε πως η Χεζμπολάχ δεν είχε απολύτως καμία δραστηριότητα στη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν λέμε ότι δεν δραστηριοποιούμαστε στη Γερμανία, είμαστε 100% ειλικρινείς». Χαρακτήρισε έτσι τη σχετική απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αμιγώς «πολιτική», που αντανακλά «υποταγή στην αμερικανική βούληση και στοχεύει στην ικανοποίηση του Ισραήλ». Παράλληλα, αποδοκίμασε τις πρόσφατες επιδρομές της αστυνομίας σε τεμένη στη Γερμανία, που κατά τις γερμανικές αρχές είχαν διασυνδέσεις με τη Χεζμπολάχ.

Ο ηγέτης της οργάνωσης, που ιδρύθηκε το 1982 στη διάρκεια του λιβανέζικου εμφύλιου πολέμου, χαιρέτισε επίσης το πρόγραμμα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ με στόχο την αντιμετώπιση της χειρότερης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, λέγοντας πως πρόκειται για «μεγάλο, σημαντικό βήμα». Αυτά μολονότι μέχρι πρότινος ο Νασράλα ήταν αντίθετος με το αίτημα χορήγησης δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένων των γνωστών σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλει. Πρόσθεσε ωστόσο πως μία συμφωνία για δάνειο από το ΔΝΤ «δεν θα πρέπει να είναι τυφλή παράδοση» στους όρους που θα θέσει το τελευταίο. Κατηγόρησε επίσης λιβανέζικες τράπεζες πως αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια τεράστια κέρδη και τώρα είναι η σειρά τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ