Πέμπτη 7 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΝΟΣ
Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών

Από την πρόσφατη κινητοποίηση
Από την πρόσφατη κινητοποίηση
Μία ακόμα μαζική κινητοποίηση έγινε το πρωί της Δευτέρας στην Τήνο, στο δρόμο που οδηγεί στα Πράσα, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την αντίθεση των κατοίκων και φορέων του νησιού στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων κατάφερε να αποτρέψει να πέσουν τα μπετά για τη 2η βάση του αιολικού πάρκου και για άλλη μια φορά ματαίωσε τα σχέδια του επενδυτή. Δεν είναι η πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποιείται ενάντια στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου. Αλλη μία τέτοια είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φλεβάρη, με τους κατοίκους του νησιού να στήνουν ξανά μπλόκο στις μπετονιέρες, αποτρέποντας το τσιμέντωμα στα Πράσα.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομικής δύναμης του νησιού και το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απουσίαζε, αντί να στηρίξει το δίκαιο αίτημα του τηνιακού λαού.

Και αναφερόμενη στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, σημειώνει ότι «οι συνέπειες για το νησί μας και για το περιβάλλον ολόκληρης της Ελλάδας θα είναι ολέθριες με την εφαρμογή των όσων προβλέπονται» σε αυτόν, καθώς «έρχεται να αποτελειώσει τα όποια στοιχειώδη μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος στέκονταν ακόμα όρθια». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου είχε καταγγείλει και στο Δημοτικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο, ενώ καλεί τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς του νησιού «σε κλιμάκωση και μαζικοποίηση των αγώνων, για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ