Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς θα τιμήσει την 9η Μάη

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), το Σάββατο 9 Μάη, στις 9.30 π.μ., θα καταθέσει στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Θυσιαστήριο του Αγώνα, τιμώντας τα 75 χρόνια της Επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Ηλεκτρονικές επετειακές εφημερίδες για τη μεγάλη επέτειο

Παράλληλα, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κυκλοφορεί δύο ηλεκτρονικές επετειακές εφημερίδες με ιστορικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες της εποχής.

Η πρώτη αφορά τα ψέματα της ιμπεριαλιστικής παραχάραξης της Ιστορίας και την πραγματική αλήθεια (https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20200505/antifasistiki_niki_psemmata.pdf).

Η δεύτερη αφορά τη στάση της αστικής τάξης στη ναζιστική κατοχή, που πάλευε για να εξασφαλίσει την εξουσία της (https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20200505/nazistiki_katohi_ellada.pdf).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τα Παραρτήματα Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Μάη, στις 12 μ. θα καταθέσουν στεφάνια: Στο μνημείο για την Απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς που βρίσκεται επί της παραλιακής οδού ανάμεσα από το Βασιλικό Θέατρο και τον Λευκό Πύργο. Στο μνημείο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη. Στο Επταπύργιο (φυλακές Γεντί Κουλέ).

Το Παράρτημα Σερρών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί σε εκδήλωση την Κυριακή 10 Μάη, στο χώρο εκτελέσεων των αγωνιστών του ΔΣΕ πίσω από το στρατόπεδο. Συνάντηση στις 10 π.μ., στο Εθνικό Στάδιο. Στις 11.30 π.μ., στο μνημείο στα Β' νεκροταφεία θα τιμήσει τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν και θάφτηκαν έξω από το νεκροταφείο την περίοδο 1946 - 1949.

Το Παράρτημα Γρεβενών θα καταθέσει στεφάνι στις 10 π.μ. στην Κιβωτό Γρεβενών, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, αφιερωμένο στους πεσόντες στο ολοκαύτωμα του χωριού Κιβωτός (24 Μάρτη 1943).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ