Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για τον ηρωικό Μάη του '36

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών εργατών του Μάη του '36, θα συμμετάσχει στην κατάθεση στεφάνων, το Σάββατο 9 Μάη, στις 10 π.μ., στον τόπο θυσίας των εργατών του Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Στη συνέχεια, στις 11.30 π.μ. στα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας, θα πραγματοποιήσει πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Γ. Τσαρουχά, στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη διάρκεια της χούντας.

Ιστοσελίδα για τον ματωμένο Μάη

Εξάλλου, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο και της αναβάθμισης της παρέμβασης του Κόμματος στο διαδίκτυο, από χτες Πέμπτη 7 Μάη λειτουργεί ιστοσελίδα αφιερωμένη στον ματωμένο Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, https://mais36thess.weebly.com/.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει:

Σύντομο χρονικό των γεγονότων της περιόδου.

Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Μάης 1936 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ».

Τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου.

Διαδραστικό χάρτη περιήγησης στα σημαντικότερα σημεία και γεγονότα των ημερών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση για τον Τάσο Τούση

Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τιμά τον Μάη του 1936 και τη μνήμη του σ. Τάσου Τούση, του πρώτου νεκρού της εξέγερσης των εργατών της Θεσσαλονίκης, με κατάθεση στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάη, στις 11 π.μ., στο μνημείο του Τ. Τούση στο Ασβεστοχώρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ