Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ενώ προχωρά το «άνοιγμα» της οικονομίας

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Ακόμη 213 θανάτους από κορονοϊό σε ένα 24ωρο κατέγραψε χτες η Ισπανία, για ακόμη μια μέρα, ενώ την προηγούμενη βδομάδα ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών είχε πέσει κάτω από τους 200. Στο μεταξύ, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση PSOE - Unidas Podemos (Ουνίδας Ποδέμος) έχει ανακοινώσει ήδη τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ξαναγύρισαν στις δουλειές τους.

«Προχωράμε πολύ καλά», αλλά «θα ήταν αληθινά θλιβερό λόγω μιας επιθυμίας να βγούμε πιο γρήγορα απ' ό,τι συνιστάται, να χάσουμε ό,τι έχουμε κερδίσει», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Κέντρου Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων, Φερνάντο Σιμόν.

Η Βουλή ενέκρινε την παράταση κατά δύο βδομάδες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να ελέγχει τις μετακινήσεις του πληθυσμού καθώς σταδιακά χαλαρώνει τα απαγορευτικά μέτρα. Η μειοψηφική κυβέρνηση κατάφερε να περάσει την πρόταση με τη στήριξη - μεταξύ άλλων - του εθνικιστικού κόμματος «Πολίτες» και του βασκικού εθνικιστικού αυτονομιστικού κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ