Σάββατο 9 Μάη 2020 - Κυριακή 10 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Εκατοντάδες νοσηλεύονται μετά το δυστύχημα στο χημικό εργοστάσιο

Εκατοντάδες άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά τη διαρροή αερίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μονάδα παραγωγής προϊόντων στυρενίου της εταιρείας «LG Chem» (του νοτιοκορεατικού ομίλου LG) στην Ινδία. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν 11 άτομα.

Το δυστύχημα έγινε στη βιομηχανική ζώνη κοντά στη μεγαλούπολη Βισαχαπάτναμ, του νοτιοανατολικού κρατιδίου Αντρα Πραντές, όπου βρίσκεται και σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Το εργοστάσιο βρισκόταν σε προετοιμασία για την επαναλειτουργία του μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της πανδημίας, ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτήματα για το αν λήφθησαν τα πολύ συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των μονάδων (κατηγορία SEVESO).

Πάνω από 5 χωριά εκκενώθηκαν από την Πέμπτη, ενώ την επομένη συνεχίστηκαν εκκενώσεις και σε άλλους οικισμούς.

Το συμβάν ξύπνησε μνήμες από το πολύνεκρο δυστύχημα του 1984 σε εργοστάσιο εντομοκτόνων της αμερικανικής βιομηχανίας «Union Carbide», στην περιοχή Μποπάλ στην κεντρική Ινδία. Είχαν απελευθερωθεί 40 τόνοι χημικού αερίου στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα μόνο τις πρώτες μέρες να υποκύψουν 3.400 άνθρωποι.

Αλλη μια τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν 14 άνθρωποι χτυπήθηκαν από φορτηγό τρένο στη δυτική Ινδία την ώρα που κοιμόντουσαν πάνω στις ράγες. Επρόκειτο για φτωχούς εργάτες που είχαν ξεκινήσει με τα πόδια να πάνε στα χωριά τους, μετά το κλείσιμο των εργασιών τους στις μεγαλουπόλεις λόγω της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ