Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα διαμαρτυρία από τους μισθωτούς δικηγόρους

Νέα αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην απαράδεκτη εργοδοτική πρακτική της περικοπής του δεδουλευμένου μισθού, μέσα από τον συμψηφισμό του με το κρατικό επίδομα των 600 ευρώ, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, έξω από την έδρα της δικηγορικής εταιρείας «PnPLawFirm».

«Καμία αυθαιρεσία από τη μεριά της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη! Δεν θα δεχτούμε την κλοπή των δεδουλευμένων μας!», τονίζει η Επιτροπή. Με τη νέα κινητοποίηση, η Επιτροπή απαίτησε ωράριο, Ασφάλιση και μισθό για τους εργαζόμενους στα δικηγορικά γραφεία και τις νομικές εταιρείες.

«Οι μισθωτοί δικηγόροι είμαστε στον αέρα. Υπό το μανδύα του "συνεργάτη" στερούμαστε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας, όπως κατοχυρωμένο μισθό, ωράριο, άδειες, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης και το δικαίωμα στην απεργία», εξηγεί στην ανακοίνωσή της. «Η πάλη για την διασφάλισή τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο ΔΣΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να οργανώσει τέτοιον αγώνα, "εκπροσωπώντας" ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εργοδοτών μας και τα δικά μας. Η συντεχνιακή γραμμή του, σε συνδυασμό με την άρνησή του να αποδεχτεί την πραγματική μας ιδιότητα ως εργαζόμενων δικηγόρων, μας αφήνει έκθετους», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και καλεί τους μισθωτούς δικηγόρους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συγκρότηση σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ