Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην Αττική και άλλες περιοχές

Από την πρόσφατη μοτοπορεία του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής
Από την πρόσφατη μοτοπορεία του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής
Συγκέντρωση - παρέμβαση το Σάββατο 16/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, οργανώνουν το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία.

Κατά τη διάρκειά της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν. Με σύνθημα «Τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα είμαστε εμείς», τα σωματεία θα ανακοινώσουν τις θέσεις τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο και τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν για να μην ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Κινητοποιήσεις σε μια σειρά τουριστικές περιοχές

Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων στον Τουρισμό οργανώνουν Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε τουριστικές περιοχές της χώρας, με αφορμή τις καταληκτικές ημερομηνίες για την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων.

Στην Κέρκυρα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προχωρά σήμερα, στις 10 π.μ., σε συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία. Στις 25/5, καταληκτική ημερομηνία για τις επαναπροσλήψεις, θα βρεθεί αρχικά στις πύλες των ξενοδοχείων διεκδικώντας την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, την 1η Ιούνη σχεδιάζει μηχανοκίνητες πορείες στις τρεις κεντρικές αρτηρίες του νησιού, που θα καταλήξουν σε κοινή συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας.

Στην Κρήτη, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Εστιατορίων και Μαγείρων Νομού Χανίων και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων καλούν σήμερα σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων. Επίσης, καλούν στην κινητοποίηση που οργανώνει στις 20/5 το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρεθύμνου καλεί σε συνέντευξη Τύπου, στις 18/5, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο με θέμα τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει. Στις 20/5 συμμετέχει στην κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στις 25/5 οργανώνει συγκέντρωση στην Ενωση Ξενοδόχων και στις 28/5 πικετοφορία.

Η Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε από το ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις 20/5, καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Λασίθι, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων «ΤΑΛΩΣ» καλεί σε κινητοποίηση στις 25/5, στις 11 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων.

Επίσης, στο Ρόδο, επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει αποφασίσει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 22/5, στις 5 μ.μ., στο δημαρχείο Ρόδου.

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους προχώρησαν χτες οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στο Ηράκλειο. Στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ερμής», συμμετείχε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τα αιτήματά της.

Το δικαίωμα των εργαζομένων στην επαναπρόσληψη προβλέπεται εδώ και χρόνια από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους. Κυβέρνηση και εργοδοσία, όμως, με πρόφαση τα μέτρα για την πανδημία, αφήνουν τους εργαζόμενους σε αβεβαιότητα για το πότε και αν θα εργαστούν.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Γιάννης Γωνιανάκης, το μέλος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Βαγγέλης Σοφίου και ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ανδρέας Κριαράς, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα για να μην πληρώσουν οι ίδιοι για άλλη μια φορά «το μάρμαρο» της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ