Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ»
Υπαναχώρηση Παναγόπουλου

Δεν εφάρμοσε τη συμφωνία για τα πλοία στη Φινλανδία. ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ προετοιμάζονται για κινητοποίηση σε συνεννόηση με τα φινλανδικά συνδικάτα

Η... φιλοπατρία που επιδεικνύει ο εφοπλιστής Π. Παναγόπουλος, η οποία ξεκινάει από την κατασκευή πλοίων του σε ξένα ναυπηγεία και φτάνει μέχρι στο να αντιμετωπίζει τους Ελληνες ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία του σαν... «τριτοκοσμικούς», από χτες ενισχύθηκε και με απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών. Υποτίθεται ότι χτες θα έμπαινε τέλος στην προκλητική εξαίρεση των Ελλήνων ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία «SUPER FAST VII» και «SUPER FAST VIII» (δρομολογημένα στη Βαλτική), από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει ο Π. Παναγόπουλος με τα φιλανδικά ναυτεργατικά σωματεία και ισχύει για το υπόλοιπο πλήρωμα. Αυτό τουλάχιστον προέβλεπε η δέσμευση που έδωσαν προχτές εκπρόσωποι της εταιρίας «SUPER FAST FERRIES» στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και κάτω από την επιμονή των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Ωστόσο, όπως καταγγέλθηκε από τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα στη Φινλανδία, μέχρι και χτες το βράδυ η δέσμευση του Παναγόπουλου παρέμενε «κενό γράμμα». Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καταγγέλλουν την προκλητική στάση της εταιρίας, αλλά και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ και συγκεκριμένα τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ «γιατί όχι μόνο δε στηρίζουν τον αγώνα των ναυτεργατών και των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, αλλά, τον υπονομεύουν στηρίζοντας ανοιχτά τις αυθαιρεσίες της "SUPER FAST FERRIES"».

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν: «Κάθε προσπάθεια υπαναχώρησης ή καθυστέρησης εφαρμογής θα συναντήσει την οργανωμένη αντίδραση των ναυτεργατών και των σωματείων μας» και επισημαίνουν ότι οι αντιπρόσωποί τους που βρίσκονται στη Φινλανδία, ήδη προετοιμάζουν με τα φιλανδικά ναυτεργατικά συνδικάτα «όλες τις αναγκαίες ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ