Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ιδια και μεγαλύτερα προβλήματα μετά το άνοιγμα των σχολών

Μέρα επανέναρξης της λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ ήταν η περασμένη Δευτέρα, και αντιπροσωπείες του Συλλόγου Σπουδαστών ΔΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Αττικής βρέθηκαν σε σχολές για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΣΔΙΕΚ πραγματοποίησε περιοδεία - ενημέρωση στο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού και αυτό που αντίκρισε ήταν αναμενόμενο, αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν ανακαίνισαν καμία αίθουσα, ούτε εξασφάλισαν καμιά παραπάνω! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα τζάμια και η πρόσοψη του ΙΕΚ είναι σε άθλια κατάσταση, δεν λειτουργεί το ασανσέρ, ενώ είναι σπασμένο το τζάμι του ασανσέρ στο δεύτερο όροφο, τα παράθυρα είναι σκουριασμένα ...όπως ακριβώς και πριν την πανδημία! Επίσης, δεν αναβαθμίστηκαν τα εργαστήρια, ούτε εξοπλίστηκε με αναλώσιμα και υλικά το ΙΕΚ, με αποτέλεσμα σπουδαστές σε ορισμένες ειδικότητες να καλούνται να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ελλείψεις.

Ακολούθησε άμεση παρέμβαση από την αντιπροσωπεία του Συλλόγου στη διεύθυνση, όπου απαιτήθηκε να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας των σπουδαστών και να χωριστεί το τμήμα.

Αντίστοιχη περιοδεία έγινε στο ΔΙΕΚ Αμαρουσίου, όπου τη Δευτέρα πήγαν μόνο 30-35 σπουδαστές, αφού δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση και το υπουργείο για την ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΣΔΙΕΚ άνοιξε πλούσια συζήτηση με τους σπουδαστές για τα προβλήματα, που μέσα στην καραντίνα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο και την κατάσταση που βιώνουν την επόμενη μέρα.

Τέλος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου βρέθηκε και στη Σιβιτανίδειο, όπου η κατάσταση ήταν χειρότερη από πριν την πανδημία, αφού κυβέρνηση και διεύθυνση δεν αξιοποίησαν όλο αυτό το διάστημα για να συντηρήσουν τουλάχιστον το κτίριο. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι κόκκινες κορδέλες γύρω από την είσοδο αλλά και η ενημέρωση στις κολόνες της εισόδου («Απαγορεύεται η προσέγγιση στον τοίχο. Κίνδυνος πτώσης σοβάδων») συνεχίζουν να υπάρχουν...

Παρ' όλα αυτά, η διεύθυνση συνεχίζει να πιέζει για την καταβολή των διδάκτρων, που είναι 450 ευρώ το εξάμηνο.

Κοινό συμπέρασμα από τις περιοδείες ήταν ότι οι σπουδαστές πρέπει να συσπειρωθούν στον Σύλλογό τους, για να μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ