Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κατάρρευση φραγμάτων ηλικίας ενός αιώνα στο Μίσιγκαν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα προβλήματα συντήρησης πεπαλαιωμένων υποδομών στις ΗΠΑ ανέδειξε χτες η κατάρρευση των δύο μεγάλων φραγμάτων στο Μίσιγκαν, Εντερβιλ και Σάνφορντ, έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές.

Η κατάρρευση των φραγμάτων προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες με χειρότερη την κατάσταση στην πόλη Μίντλαντ, όπου το νερό σε ορισμένα σημεία έφθασε και τα 11 μέτρα. Οι πλημμύρες ανάγκασαν περισσότερους από 11.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά τα μέτρα καραντίνας, και να αναζητήσουν προσωρινά καταφύγιο σε κατοικίες συγγενών ή σε πρόχειρους καταυλισμούς που έστησαν οι πολιτειακές αρχές. Συναγερμός σήμανε επίσης για εκτεταμένες πλημμύρες και στο «στρατηγείο» της βιομηχανίας «Dow Chemicals» που είναι χτισμένη στις όχθες ποταμού στην πόλη Μίντλαντ.

Το φράγμα Εντερβιλ χτίστηκε το 1924 και η κατάστασή του είχε χαρακτηριστεί «μη ικανοποιητική» σε κυβερνητική έκθεση του 2018. Το φράγμα Σάνφορντ που κατέρρευσε είχε ανεγερθεί το 1925 και η κατάστασή του είχε χαρακτηριστεί σε κυβερνητική έκθεση του 2018 «σχετικά καλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ