Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Η χρυσή Εθνική Ομάδα Εφήβων του πόλο

Sportidea

Η χρυσή Εθνική Ομάδα Εφήβων του πόλο
Πολλές ήταν και φέτος οι επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο για την ελληνική υδατοσφαίριση. Μάλιστα το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές σημειώθηκαν από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα νέων - εφήβων - νεανίδων αφήνει πολλά αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός ήταν για μια ακόμη χρονιά ο κυρίαρχος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωπαϊκή μας εκπροσώπηση.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: Δικαίως αναδείχτηκε σαν την καλύτερη ομάδα όλων σπορ στο δημοψήφισμα του ΠΣΑΤ. Οι έφηβοι της χώρα μας κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου, αφού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη πήραν το χρυσό μετάλλιο. Τα παιδιά του Τάσου Δούμπα επικράτησαν στον τελικό επί της Κροατίας με 8-7.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Στα βήματα των αγοριών βάδισαν και οι νεάνιδες, που στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης, νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης την Τσεχία με 8-6.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ: Οι νέοι μπορεί να έφθασαν τελικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εντούτοις όμως δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση, αφού ηττήθηκαν στον τελικό από την Ουγγαρία με 7-4, μένοντας τελικά με την... παρηγοριά του αργυρού μεταλλίου. Ομως αυτό δε μειώνει καθόλου την επιτυχία τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και φέτος η «κυρίαρχη δύναμη» στο χώρο του αθλήματος. Στην Ελλάδα κατέκτησαν το νταμπλ, ενώ συμμετείχαν και στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ. Εκεί έχασαν άδικα τον τίτλο, γνωρίζοντας την ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης με 8-7 από τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ