Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
H Toyota στη Φόρμουλα 1

Την πρώτη παρουσίαση του ερυθρόλευκου μονοθεσίου με το οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Φόρμουλα 1 πραγματοποίησε η Panasonic Toyota Racing στην Κολονία

Οι βλέψεις για αυτή την πρώτη χρονιά είναι η συλλογή εμπειριών που θα επιτρέψουν στην ομάδα να γίνει γρήγορα ανταγωνιστική. Ο Σουηδός πρόεδρος της Toyota Motorsport, Ove Andersson, απόλυτα ρεαλιστής οριοθέτησε την επιτυχία στους όσο το δυνατόν περισσότερους τερματισμούς και τη δημιουργία ενός συνόλου, που θα είναι ομάδα με όλη την έννοια της λέξης.

Η Toyota παρότι «πρωτάρα» στους αγώνες πρόλαβε τους ανταγωνιστές της και παρουσίασε πρώτη το αγωνιστικό της, το οποίο μάλιστα κατασκευάζει εξ ολοκλήρου μόνη -σασί και κινητήρα - κάτι που μόνο η Ferrari έκανε μέχρι σήμερα. Ο σχεδιασμός ανήκει στον έμπειρο Αυστριακό Gustav Bruner, ο οποίος είναι αισιόδοξος, αλλά όχι για φέτος, μα για το 2003 όταν θα είναι έτοιμος ο νέος κινητήρας με το ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης.

Το γεγονός της συμμετοχής στη Φόρμουλα 1 ήταν εξαιρετικά σημαντικό και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τόσο οι ιθύνοντες της Toyota Motor, όσο και το αφεντικό της Φόρμουλα 1, Bernie Ecclestone, ενώ το ενδιαφέρον των παρισταμένων συγκέντρωσαν οι δύο οδηγοί της ομάδας: ο 32χρονος Σκοτσέζος Allan McNish και ο 35χρονος Φινλανδός Mika Salo, οι οποίοι πέρασαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά εξελίσσοντας το αυτοκίνητο και διανύοντας 21.000 χλμ. πραγματοποιώντας σχεδόν 3.000 γύρους σε 11 ευρωπαϊκές πίστες. «Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις το μονοθέσιο να εξελίσσεται από το τίποτα» δήλωσε ο Mika Salo. «Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στη Formula 1 και είμαι υπερήφανος που έχω τη δυνατότητα να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω», πρόσθεσε ο Allan McNish.

Η Toyota είναι η δωδέκατη ομάδα που συμμετέχει στα Grand Prix F1

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor, Tsutomu Tomita, αρνήθηκε να αποκαλύψει τον προϋπολογισμό της ομάδας του, είναι σίγουρο πως στα τρία χρόνια εξέλιξης που προηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Κολονίας δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Πόσο τόπο έπιασαν θα το δείξει ο χρόνος, ξεκινώντας με την αυλαία του πρωταθλήματος στις 3 Μάρτη 2002 στην Αυστραλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ