Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Κάτι... κινείται

Ο κόπος και οι θυσίες των αθλητών του χάντμπολ βρήκαν τελικά αντίκρισμα καθώς κατάφεραν να εντάξουν τη χρονιά που φεύγει μέσα στις πιο παραγωγικές και, γιατί όχι, στην πιο παραγωγική, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο η Εθνική ομάδα γυναικών όσο και η ομάδα του Κιλκίς στους άνδρες, ως επί το πλείστον, κατάφεραν να περάσουν τα εμπόδια που συνάντησαν και να κάνουν ένα υψηλότερο βήμα από αυτά που είχαν κάνει οι προγενέστεροι.

Εθνική ομάδα γυναικών

Οι Ελληνίδες αθλήτριες πρόσθεσαν μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του αθλήματος. Με τον Αλεξάντερ Αμπιλόκοφ στην τεχνική ηγεσία, οι παίκτριές μας κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος την πρόκριση για τη 2η προκριματική φάση, όπου θα έχουν ως αντίπαλο τη Λευκορωσία. Για να φτάσουν εκεί, αντιμετώπισαν την Εθνική του Αζερμπαϊτζάν και στα δύο παιχνίδια είχαν μία ήττα (27-24) και μία νίκη (22-19). Η πρόκριση πάντως ήρθε χάρη στην καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

Κιλκίς

Οι παίκτες του Κιλκίς, για άλλη μια χρονιά, πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα της Α1 και πήραν την έξοδο στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στο Τσάλεντς Καπ. Εκεί, με μια ανοδική πορεία, έφτασαν μέχρι τους «8» του θεσμού και στις αρχές του νέου έτους θα προσπαθήσουν για μια ακόμα καλύτερη θέση με αντίπαλο την Μπέλιστερ Μπιτόλα από την ΠΓΔΜ. Για να φτάσουν μέχρι εκεί απέκλεισαν τις Σάιπρους Κόλετζ (Κύπρος) και Κράσνονταρ (Ρωσία).

Δούκας-Πανελλήνιος

Η ομάδα του Δούκα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 μετά από 4 παιχνίδια με αντίπαλο τον Φίλιππο Βεροίας, έδωσε μεγάλες «μάχες» στα ευρωπαϊκά σαλόνια προκειμένου να κάνει μια επιτυχημένη πορεία. Στην 1η φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την τουρκική ΑΣΚΙ Αγκυρας και συνέχισε στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όπου αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη νορβηγική Ντράμεν. Πιο πριν είχε περάσει τα εμπόδια της Μπράνκα (Πορτογαλία) και είχε πάρει τη ρεβάνς από τον τουρκικό σύλλογο, στερώντας του τη συνέχεια στο θεσμό.

Από την άλλη, οι κυπελλούχοι Ελλάδας, οι παίκτες του Πανελληνίου, στην Ευρώπη έκαναν μια σχετικά καλή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων, αφού αποκλείστηκαν από τη νορβηγική Σάντεφιορντ στο γ΄ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Αναγέννηση Αρτας

Η μόνιμη πρωταγωνίστρια, τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο χάντμπολ, ομάδα της Αρτας είδε στις αρχές της χρονιάς την πορεία της εκτός συνόρων να τελειώνει στην 1η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς οι αντίπαλοί της, Βαλτσέα (Ρουμανία), Λάρβικ (Νορβηγία) και Βίμποργκ (Δανία), ήταν αρκετά καλύτερες από αυτήν. Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας, όμως, δε βρέθηκε ομάδα που να μπορέσει να τη σταματήσει από το 4ο νταμπλ στην ιστορία της.

Εθνική ομάδα ανδρών

Τέλος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους άνδρες κατέκτησε την 9η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας, ενώ στην προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν είχε την τύχη μαζί του και αποκλείστηκε από τις Τουρκία, Γεωργία και Βοσνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ