Τετάρτη 27 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Καταγγέλλει εκβιασμούς σε βάρος εκπαιδευτικών για να εφαρμόσουν τη ζωντανή αναμετάδοση

Τους συνεχιζόμενους εκβιασμούς των ιδιοκτητών πολλών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που αξιοποιώντας τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να την εφαρμόσουν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων».

Το σωματείο προχωρά αυτό το διάστημα σε παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για το συγκεκριμένο θέμα. Την περασμένη Δευτέρα, σειρά είχε το Αμερικανικό Κολέγιο στην Αγία Παρασκευή (Pierce), όπου εκπρόσωποι του «Βύρωνα» μίλησαν με εκπαιδευτικούς του σωματείου του σχολείου, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν και σε καταγγελία του συγκεκριμένου σχολείου στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Β' Αθήνας).

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για το Σωματείο των Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση είναι σήμερα, Τετάρτη, στις 7.45 π.μ., στα Εκπαιδευτήρια Δούκα (Μεσογείων 151, Μαρούσι).

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο «Βύρων» σημειώνει μεταξύ άλλων για τη στάση των εργοδοτών: «Αναγκάζουν τους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν οπτικοακουστικά μέσα ζωντανής αναμετάδοσης, προκειμένου η παράδοση να γίνεται όχι μόνο στο κομμάτι των μαθητών που βρίσκεται εντός της αίθουσας, αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στο σπίτι και που βάσει προγράμματος θα παρακολουθούσαν την παράδοση την άλλη μέρα. Θεωρούν δηλαδή ίδιο το διά ζώσης μάθημα μέσα στην τάξη με τα 10 λεπτά "παράδοσης", που θα αφήνει ο εκπαιδευτικός την κάμερα ή το μικρόφωνο ανοιχτό, ενώ οι μαθητές θα ακούνε από το σπίτι έναν μονόλογο που απέχει πολύ από την πραγματική διδασκαλία, τη διάδραση, την αυθόρμητη ερώτηση και διατύπωση αποριών. Ετσι, ξεφτιλίζουν κυριολεκτικά κάθε έννοια μαθησιακής διαδικασίας και παιδαγωγικής μεθόδου και ρίχνουν στάχτη στα μάτια γονιών και μαθητών για τη δήθεν παροχή εκπαιδευτικού έργου προκειμένου να διατηρηθεί το πελατολόγιο».

Ο «Βύρων» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να σταθούν εμπόδιο και να ακυρώσουν στην πράξη αυτήν την κατάσταση, ζητά από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) να στηρίξει αγωνιστικά τους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν και δηλώνει πως πρέπει «το υπουργείο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν θέση για τους σχολάρχες που εκβιάζουν και απειλούν».

Τις πιέσεις και απειλές των σχολαρχών για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος στα ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλουν μεταξύ άλλων και οι ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», «Μ. Παπαμαύρος» και «Ν. Πλουμπίδης» καθώς επίσης η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ