Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Αμεσα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων έγινε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στάθηκε ιδιαίτερα στη μέριμνα που πρέπει να ληφθεί από τώρα για το Σεπτέμβρη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η ανησυχία είναι κοινή και δεν είναι αποκλειστικότητα του αντιδημάρχου Παιδείας, ο οποίος στο σημείωμά του μας καταγγέλλει επειδή αναδείξαμε αυτά που ειπώθηκαν την Τρίτη 26 Μάη, δηλαδή ότι, από την πλευρά της κυβέρνησης, οι 257 προσλήψεις καθαριστριών δεν γίνονται δεκτές και τη λύση καλούνται να βρουν την τελευταία στιγμή οι σχολικές επιτροπές.

Ας μην ξεχνάμε να πούμε και στις καθαρίστριες ένα "μπράβο". Είναι οι εργαζόμενες που αφήνει κάθε φορά ο δήμος 4 μήνες απλήρωτες, από Σεπτέμβρη μέχρι το Δεκέμβρη, λόγω καθυστέρησης του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Εμείς συμφωνήσαμε με τη λύση που βρέθηκε, να διευρυνθεί το ωράριο και να διπλασιαστεί η αμοιβή για τις εργαζόμενες, αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται, γιατί ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τα σχολεία τότε δεν θα λειτουργούν μέρα παρά μέρα, αλλά κάθε μέρα.

Σε σχέση με το τι θα συμβεί από 1η Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και όρους υγείας και όρους παιδαγωγικής λειτουργίας:

  • Να γίνουν τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
  • Να σχεδιάσουμε από τώρα να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία που καταργήθηκαν από τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα, γιατί είναι δεκάδες τα Δημοτικά και Γυμνάσια που συγχωνεύτηκαν και καταργήθηκαν.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, καλύπτοντας τους 30.000 ομήρους αναπληρωτές που προσλαμβάνει στα σχολεία η μια κυβέρνηση μετά την άλλη.

Δεν είναι όλα στην ευθύνη του δήμου, όμως είναι ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να τα απαιτήσει, διαμορφώνοντας αυτούς τους όρους, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ