Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Νέα συλλαλητήρια στις 9 Ιούνη

Με νέα συλλαλητήρια την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιούνη συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», επιφυλάσσει νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, στα εργασιακά δικαιώματα στην Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν εκείνη τη μέρα σε απεργιακή κινητοποίηση, κλιμακώνοντας την αγωνιστική δράση που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, και μέσα από την οποία ανέδειξαν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών τους. Το μεσημέρι της Τρίτης διοργανώνονται συλλαλητήρια, στα Προπύλαια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με κεντρικό αίτημα να μην ψηφιστεί στη Βουλή το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ενώ προβάλλονται επίσης αιτήματα που αφορούν την κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης και την εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

«Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές, γινόμαστε μια γροθιά και απαιτούμε το αυτονόητο», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, δίνοντας κι αυτή ραντεβού στα Προπύλαια την Τρίτη το μεσημέρι. Στο κάλεσμά της αναφέρεται στο περιεχόμενο και τον χρόνο που κατατέθηκε το νομοσχέδιο, στις διατάξεις για την «Τράπεζα Θεμάτων», την αύξηση των εξετάσεων, τη μείωση του αριθμού των μετεγγραφών, προβάλλοντας το πραγματικό περιεχόμενο της αναβάθμισης της Εκπαίδευσης.

«Δεν θα τους περάσει! Δεν θα το περάσουν!», δηλώνουν οι μαθητές και διεκδικούν: Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία. Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία με τις κάμερες. Κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη των κενών σε καθηγητές, καθαριότητα, μετακίνηση, σχολικές υποδομές, «σχολείο δημιουργικό - όχι κέντρο εξεταστικό».

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στα Προπύλαια αποφασίζουν και φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ