Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Σύσκεψη σωματείων στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη συντονισμού της δράσης τους πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα πρωτοβάθμια σωματεία της Θεσσαλονίκης από όλους τους κλάδους, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος», με πρωτοβουλία σωματείων υγειονομικών.

Τα σωματεία, πέρα από τη στήριξη της χτεσινής μέρας δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αποφάσισαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 Ιούνη (7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και συνέχεια στον αγώνα με την πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη.

Να σημειωθεί ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές των σωματείων των νοσοκομείων γύρισαν την πλάτη στην προσπάθεια κυβερνητικών - εργοδοτικών συνδικαλιστών από την ΠΑΣΚΕ να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της σύσκεψης και να ορθώσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Εισηγητικά, η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, και ο Γιάννης Παντουλάρης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, επισήμαναν τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετώπισαν οι υγειονομικοί στη μάχη απέναντι στην πανδημία, εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης.

Μέσα από τοποθετήσεις εκπροσώπων σωματείων αναδείχθηκαν επίσης τα αντίστοιχα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους εξαιτίας της ίδιας αντεργατικής πολιτικής.

Τονίστηκε ακόμα η ανάγκη να δυναμώσουν η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και ο αγωνιστικός συντονισμός απέναντι σε αυτήν την πολιτική, ενώ ιδιαίτερα για την Υγεία συμφωνήθηκε διεκδικητικό πλαίσιο, με αιχμές μεταξύ άλλων την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών Υγείας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας κ.λπ.

Αναδείχθηκε τέλος η ανάγκη κοινού αγώνα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ