Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία λογιστών

Με το σύνθημα «Στους εργοδότες στήριξη, απαλλαγές και δισ., και στους εργαζόμενους εκ περιτροπής», εργαζόμενοι του κλάδου συμμετείχαν σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, που οργάνωσαν χτες το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ενωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Μεταξύ άλλων, απαίτησαν καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης προς το χειρότερο, προστασία του εισοδήματος, καμία περικοπή σε μισθούς και λοιπές απολαβές των εργαζομένων, προστασία του ωραρίου, όχι στο ωράριο - λάστιχο, όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας, καμία επιμήκυνση του εργάσιμου χρόνου, υπερασπιζόμαστε το 5ήμερο - 8ωρο κ.ά.

Τα ζητήματα αυτά έθεσε αντιπροσωπεία των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων σε εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ζήτημα των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, καθώς και το να μην περιλαμβάνεται το διάλειμμα των εργαζομένων στο ωράριο, το οποίο καταστρατηγούν οι εργοδότες, για να αυξήσουν παραπέρα τον εργάσιμο χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ...έστριψε διά του ΣΕΠΕ, που έτσι και αλλιώς οι υπηρεσίες του αυτήν την περίοδο υπολειτουργούν. Οσο για το αίτημα της κατάργησης της τηλεργασίας, από τις απαντήσεις του έγινε καθαρό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο εμμένει στη συνέχισή της προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά σχεδιάζει και να την ενισχύσει, βάζοντας κάποιες τυπικές προϋποθέσεις «για τα μάτια του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ