Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ φέρνει νέα απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της στρατηγικής της ΕΕ για «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας και «πράσινη μετάβαση», την οποία «κανένα από τα αστικά κόμματα δεν αμφισβητεί», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να προωθήσει πρόγραμμα «"οικειοθελούς αποχώρησης" (ουσιαστικά πρόκειται για απολύσεις) για πάνω από 1.000 εργαζόμενους σε Δυτ. Μακεδονία και Αρκαδία. Υπολογίζεται ότι τα κέρδη της ΔΕΗ από αυτές τις αποχωρήσεις (απολύσεις) θα είναι 25 εκατ. ευρώ για το 2020».

Οπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συνεργασία», η απόφαση υλοποιεί μέρος του «σχεδίου McKinsey» (εταιρεία που προσλήφθηκε ως σύμβουλος της ΔΕΗ με σκοπό τη σύνταξη «στρατηγικού σχεδίου» της επιχείρησης), το οποίο προβλέπει «τη μείωση του προσωπικού κατά 4.000 - 5.000, αύξηση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση των ΣΣΕ, πώληση τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, κατάργηση της μονιμότητας, αξιολόγηση με ένταση της τρομοκρατίας, είσοδο manager από την αγορά κ.ά. Είναι η ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι με το "μπόνους αποχώρησης"».

Σε αυτό το έγκλημα, συνεχίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία», «συμμετοχή έχουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΑΜΕ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ, που αποδέχτηκαν την "απελευθέρωση", τη μετοχοποίηση και τριχοτόμηση της ΔΕΗ, τη διάλυση του Ασφαλιστικού των εργαζομένων και σήμερα την απολιγνιτοποίηση. Τώρα έρχονται να πανηγυρίσουν ότι κατόπιν ενεργειών τους οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν θα πάρουν μπόνους, δηλαδή ένα ελάχιστο κομμάτι από τον κλεμμένο ιδρώτα τους».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει τέλος ότι με την απολιγνιτοποίηση θα χαθούν χιλιάδες θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, χωρίς να αναπληρωθούν, και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν το σχεδιασμό κυβέρνησης - ΕΕ - διοίκησης, να συμπαραταχθούν στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, ηλεκτρική ενέργεια για τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ