Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Δεν παζαρεύουμε την υγεία και τη ζωή μας!

Σε μέρα δράσης και διεκδίκησης για καλύτερη ποιότητα ζωής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, για προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος μετατράπηκε η 5η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Εκατοντάδες μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, που συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων, τοπικών - περιφερειακών αρχών, αστικών κομμάτων και της ΕΕ, ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα της υποβάθμισης της ζωής, τον βαρύ «φόρο» που πληρώνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα για να θωρακίζεται η καπιταλιστική κερδοφορία.

Μια δράση που με κλιμάκωση και πολύμορφες πρωτοβουλίες αναπτύσσεται εδώ και βδομάδες από σωματεία και άλλους φορείς, που αντιπαρατίθενται και με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, με τον οποίο δίνεται το «πράσινο φως» στα μονοπώλια για να ξεσαλώνουν σε βάρος δασών, ελεύθερων χώρων, παραλιών, για να δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέει ο λαός.

Η κορύφωση όλης αυτής της δραστηριότητας στις 5 Ιούνη περιλάμβανε παραστάσεις διαμαρτυρίας, δράσεις ενημέρωσης, συναυλίες και άλλες πρωτοβουλίες, αφήνοντας παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ