Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Πολύμορφες δράσεις για την Υγεία

Σε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προχωρούν την Τρίτη 16 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Προηγήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, η μέρα πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Υγεία, πολλοί από τους οποίους απειλούνται με απόλυση μέσα στους επόμενους μήνες. Σε όλη τη χώρα αναπτύχθηκαν πολύμορφες δράσεις με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία, συσκέψεις, διαμαρτυρίες στις διοικήσεις κ.ά.

Την ίδια ώρα, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς συντονίζουν τα βήματά τους στη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας του λαού:

-- Σωματεία και φορείς στο δήμο της Αθήνας, μετά από σύσκεψη συντονισμού, προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη έξω από την ΤΟΜΥ Πετραλώνων. Την Παρασκευή 12/6 θα οργανώσουν μέρα δράσης σε όλες τις ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας της Αθήνας.

-- Το Παράρτημα Ιλίου - Πετρούπολης - Αγίων Αναργύρων - Καματερού του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τρίτη 9/6, στις 7.30 μ.μ., στο θεατράκι της Παλατιανής (Αν. Παπανδρέου και Ισιδώρας).

-- Σωματεία και φορείς που εδρεύουν στη Νέα Ιωνία οργανώνουν αντίστοιχη σύσκεψη την Τετάρτη 10/6, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΕΠ Ν. Ιωνίας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί σωματεία και φορείς σε σύσκεψη για την Υγεία την Τετάρτη 10/6, στις 7 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας στο Κορωπί.

-- Στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/6 μαχητικό συλλαλητήριο για την Υγεία.

-- O Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 9/6 στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), ενόψει της πανυγειονομικής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ