Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στην Κεντρική Μακεδονία

Ανάρτηση πανό στο δημαρχείο Ευόσμου
Ανάρτηση πανό στο δημαρχείο Ευόσμου
Μαζικές εξορμήσεις, συζητήσεις με κόσμο, διακινώντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ αλλά και με ειδικές ανακοινώσεις για ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το λαό της κάθε περιοχής, πραγματοποίησαν την Παρασκευή, πρωί και απόγευμα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και την Πιερία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος.

Το πρωί, οι ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε εξόρμηση στον πεζόδρομο της Κατερίνης, αναδεικνύοντας τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Πιέρια Ορη, στη θέση «Πέντε Πύργοι». Ενώ αντίστοιχη δράση πραγματοποίησαν και νωρίς το απόγευμα στο χωριό Κάτω Μηλιά.

Το απόγευμα παρεμβάσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία και την αναβάθμιση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, έγιναν μαζικές εξορμήσεις στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στο Πυροβολείο στις Συκιές, στα φανάρια της Λεωφόρου Παπανικολάου στα Πεύκα, στα πάρκα Αγίας Βαρβάρας και Μαλακοπής, στις Σαράντα Εκκλησιές και στα πάρκα της Τριανδρίας.

Για τις εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο Καλαμαριάς και ενάντια στα σχέδια για παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή της μαρίνας της Αρετσούς, οι Κομματικές Οργανώσεις της Καλαμαριάς έκαναν μαζικές εξορμήσεις στα πάρκα της Κρήνης και στην Πλαζ Αρετσούς. Ενώ το Σάββατο, στις 11 το πρωί, προγραμματίζουν παρέμβαση στον Πεζόδρομο.

Ενάντια στην καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων που προωθούν κυβέρνηση και τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» στο εργοστάσιό της στην Ευκαρπία, έγινε μαζική εξόρμηση στην πλατεία της Ευκαρπίας.

Τέλος, παρέμβαση έγινε και στον Λαγκαδά ενάντια στη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα παράγει το απορριμματογενές καύσιμο RDF/SRF, το οποίο θα αποτελεί την πρώτη ύλη για τα καμίνια των τσιμεντοβιομηχανιών.


Κατερίνη
Κατερίνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ