Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
Σε νέο κτίριο με παλιά προβλήματα

Ενώ περισσεύουν οι καινούριες επιγραφές, οι ελλείψεις προσωπικού μεγαλώνουν

«Οι φορείς της Λήμνου καλούν τους υπευθύνους της κυβέρνησης να μην αρκεστούν στο "κόψιμο της κορδέλας" των εγκαινίων, αλλά να σκύψουν στα πολλά και σοβαρά προβλήματα της Υγείας στο νησί. Επίσης, καλούν το λαό της Λήμνου να αγωνιστεί ενωμένος για την καλύτερη, ποιοτική, δωρεάν υγειονομική του κάλυψη».

Τα παραπάνω τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία εργαζομένων στο νοσοκομείο, οικοδόμων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων στους ΟΤΑ, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αργύρης Μοσχίδης», ο Εμπορικός Σύλλογος, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του νοσοκομείου, που είχαν προγραμματιστεί για τις 18.12.2001 αλλά αναβλήθηκαν λόγω του θανάτου του νομάρχη της Χίου και της κακοκαιρίας.

«Υπάρχει ένα καινούριο κτίριο και καινούριες αίθουσες, με την υπάρχουσα όμως και μη επαρκή για το νέο κτίριο μηχανολογική και ξενοδοχειακή υποδομή, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι παλιά και χρειάζεται αντικατάσταση με καινούρια», επιμένουν οι φορείς και θέτουν ερωτήματα για το κόστος κατασκευής του κτιρίου αυτού (Ποιος ήταν ο προϋπολογισμός που προέβλεπε η μελέτη και πόσα χρήματα δαπανήθηκαν από το δημόσιο τελικά;).

Με τη μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο το προσωπικό μεταφέρθηκε από κτίριο 2.500 τ.μ. σε κτίριο άνω των 10.000 τ.μ. χωρίς να αυξηθεί. Οι κλίνες αυξήθηκαν από 60 σε 90. Ο οργανισμός του νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει, αλλά μετατίθεται στο γενικό οργανισμό του ΠεΣΥ. «Συνέπεια όλων αυτών είναι η εντατικοποίηση της δουλιάς για το προσωπικό και η όχι καλή παροχή περίθαλψης. Οι θέσεις για το προσωπικό σύμφωνα με το νέο αριθμό κλινών και με τον υπάρχοντα νόμο είναι ελλιπείς. Χρειάζονται επιπλέον 62 νοσηλεύτριες και 65 εργαζόμενοι από τους υπόλοιπους κλάδους», επισημαίνουν οι φορείς, και υπογραμμίζουν: «Με τη σημερινή κατάσταση σε προσωπικό, υπολειτουργούν το παιδιατρικό και το μαιευτικό τμήμα, που "δανείζονται" προσωπικό από το παθολογικό τμήμα, ενώ λόγω πιθανής έλλειψης χρηματοδότησης υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσουν οι χημειοθεραπείες από το ογκολογικό τμήμα. Ακόμη αναμένουμε ΩΡΛ σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος πριν δύο χρόνια, παρόλο που οι αρμόδιοι μίλαγαν για άμεση αντικατάσταση».

«Ενώ υπάρχει επιγραφή και ανάλογες αίθουσες για μονάδα αιμοδοσίας, δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας της μονάδας, καθώς και αιματολόγος γιατρός και το αντίστοιχο προσωπικό. Η μονάδα αιμοδοσίας είναι απαραίτητη για την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, ειδικά σε ένα ακριτικό νησί σαν και το δικό μας, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν συγκοινωνίες. Για τον ίδιο λόγο είναι απαραίτητη και η λειτουργία της μονάδας αυξημένης φροντίδας, για την οποία υπάρχει επιγραφή και αίθουσες μέσα στο νέο κτίριο, αλλά δεν έχει καλυφθεί με το απαραίτητο προσωπικό», καταλήγουν οι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ