Τετάρτη 10 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Εντατικές προετοιμασίες για τη συγκέντρωση του Σαββάτου στην Αθήνα

Στους ρυθμούς του νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα και της συναυλίας που θα ακολουθήσει, το Σάββατο 13/6 στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, κινούνται τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν σε όλα τα συνδικάτα κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο, με σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν», προκειμένου «να εκφραστεί εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους».

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα. Γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστούν μόνο με την πίεση του αγώνα. Αν κερδίσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, θα κερδίσει όλη η εργατική τάξη της χώρας μας», τονίζουν μεταξύ άλλων.

«Εξι μήνες τώρα», προσθέτουν, «με τη δύναμη που μας δίνει η αλληλεγγύη σας έχουμε μείνει όρθιοι. Κοιτάμε την κυβέρνηση κατάματα, αντιμετωπίζουμε στα ίσα και παλικαρίσια όλους τους μηχανισμούς που θέλουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμό της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος».

Υπογραμμίζοντας τις τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, επισημαίνουν ακόμα: «Τα σχέδια και ο νόμος για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ βγήκαν και ψηφίστηκαν πριν ξεσπάσει νέα οικονομική κρίση με αφορμή τον κορονοϊό, σε μια περίοδο που μας έλεγαν ότι "δεν γίνεται η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί, διότι είναι απαγορευτικές οι κρατικές ενισχύσεις". Σήμερα πολλές δεκάδες δισ. στη χώρα μας και τρισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη κρατικές ενισχύσεις δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για τη ΛΑΡΚΟ, την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, δεν δίνουν ούτε δεκάρα. Εχουν συμφωνήσει να την πουλήσουν τζάμπα και βερεσέ, χωρίς εργαζόμενους, ρημάζοντας όλη τη Στερεά Ελλάδα, βάζοντάς τη σε "αχαρτογράφητα νερά", με κίνδυνο να οδηγηθεί μέχρι και στο κλείσιμο».

Εκπρόσωποι των Σωματείων απευθύνουν ταυτόχρονα πλατύ κάλεσμα στήριξης τόσο στην περιοχή της Λάρυμνας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ. Εχουν ξεκινήσει εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής, καλώντας τους κατοίκους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των συμμετοχών για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους διαδηλωτές στην Αθήνα. Ηδη τις δύο πρώτες μέρες δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ αλλά και για όλους όσοι θέλουν να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου συνεχίζονται στα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και στα Εργατικά Κέντρα της Στερεάς Ελλάδας.

Συνδικάτα και φορείς της περιοχής ανακοινώνουν τη στήριξή τους στο συλλαλητήριο, δίνοντας συνέχεια στο κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον πολύμηνο αγώνα. Μεταξύ άλλων, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο πήραν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, προκηρύσσοντας απεργία για το Σάββατο, και το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας. Σχετικό ψήφισμα ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ