Τετάρτη 10 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μαχητική υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας

Μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η διεύθυνση του καταστήματος «LIDL» υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση από την απόφασή της να λειτουργεί και τις Κυριακές το κατάστημά της στη Λευκάδα.

Το συγκεκριμένο κατάστημα άνοιξε την Κυριακή 24/5, αξιοποιώντας απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας (Δεκέμβρη 2019) που επέτρεπε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Λευκάδα, Κέρκυρα και αλλού ανάγκασαν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να βγάλει νέα απόφαση στις 29 Απρίλη, η οποία απαγορεύει τη λειτουργία τις Κυριακές, αναιρώντας την προηγούμενη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Την Τρίτη 26/5 έγινε παρέμβαση στο κατάστημα από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, με τη διεύθυνση του καταστήματος να επικαλείται άγνοια της τελευταίας απόφασης της Περιφέρειας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας προειδοποιεί να «μην τολμήσει η εργοδοσία στο εμπόριο να ξανανοίξει Κυριακή!». Για την απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναδεικνύει ότι «είναι "μισή"» γιατί δεν απαγορεύει για όλα τα καταστήματα τη λειτουργία τις Κυριακές, αφήνοντας απέξω τους αυτοαπασχολούμενους.

Στα Ανω Λιόσια

Επίσης, κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «LIDL» στην περιοχή των Ανω Λιοσίων πραγματοποίησε την Κυριακή το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει την κυριακάτικη αργία. Παράλληλα, έγιναν εξόρμηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

«Στα σύνορα Ζεφυρίου με Ανω Λιόσια και 5 χιλιόμετρα από τη χωματερή, το σούπερ μάρκετ "LIDL" θα ανοίγει κάθε Κυριακή, γιατί ο δήμος Φυλής είναι τουριστικός προορισμός», σημειώνει το Σωματείο και καταγγέλλει τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και τη συμφωνία της δημοτικής αρχής Φυλής με αυτή. Καλεί τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους «να καταργήσουν στην πράξη τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας που χτυπάνε το δικαίωμά μας στην ξεκούραση και στα ανθρώπινα ωράρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ