Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ζητά ενέργειες για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων

Ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων θέτει η Πανελλήνια Επιστημονική Ενωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την πτώση παραθύρου στο 5ο Δημοτικό Αιγάλεω και τον τραυματισμό γονέα. Η Ενωση εκφράζει ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων, καθώς το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε άλλα παρόμοια στο πρόσφατο παρελθόν, ως συνέπεια της ανεπαρκούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Ετσι, με ανακοίνωσή της καλεί τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες, για:

  • «Εκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των δήμων για όλα τα σχολικά κτίρια.
  • Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτιρίων και πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλα όσα διαπιστωθούν προβλήματα.
  • Επισκευή ή και εκ νέου εγκατάσταση Συστημάτων Πυροπροστασίας σε όλα τα σχολικά κτίρια με ευθύνη των δήμων και έκδοση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία των προβλεπόμενων Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ