Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Κινητοποιήσεις για στήριξη δομών και εργαζομένων στην Υγεία

Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Παρίσι, Μασσαλία, Νίκαια και άλλες πόλεις της Γαλλίας, με βασικό αίτημα την ουσιαστική στήριξη των δομών και των εργαζομένων στην Υγεία, την αξία των οποίων έφερε στο προσκήνιο η πανδημία, που στη συγκεκριμένη χώρα άφησε χιλιάδες θύματα.

Μετά από αποφάσεις αγωνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC), το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας κ.ά., χτες έγινε και 24ωρη απεργία, σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης του ίδιου του δικαιώματος στον απεργιακό αγώνα που με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν ακόμα μια φορά.

Στο Μονπελιέ (νότια), οι υγειονομικοί διαδήλωσαν ότι «δεν θέλουμε μετάλλια ή μικρά πρόσθετα επιδόματα του ποδαριού, θέλουμε έναν μισθό που να αξίζει σε αυτό που προσφέρουν οι δουλειές μας στην κοινωνία».

Στη Μασσαλία, τα συνθήματα εστίασαν στην ανάγκη να διασφαλιστεί μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους τους υγειονομικούς, αφού αυτό είναι προϋπόθεση για αποτελεσματική στελέχωση των δομών Υγείας.

Στο Παρίσι, διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Νοσοκομείο σε ασφυξία / δεν μπορώ να αναπνεύσω (I cannot breathe)», καταγγέλλοντας και την κρατική καταστολή όπως εκφράζεται με τις δολοφονίες μαύρων και μεταναστών από αστυνομία κ.λπ. Σημειωτέον, στην πρωτεύουσα οι δυνάμεις καταστολής ανέλαβαν πάλι δράση στο όνομα της «δημόσιας τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ