Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές στη Σερβία

Τις διακρίσεις σε βάρος του και τον αποκλεισμό του από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής στη Σερβία καταγγέλλει το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (NKPJ), μετά την απόρριψη του ψηφοδελτίου του από την Εκλογική Επιτροπή της Σερβίας. Το γεγονός καταγγέλλει και η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ).

Σε ανακοίνωσή του το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας σημειώνει: «Η Εκλογική Επιτροπή, αμέσως μετά την άρνηση συμμετοχής του ψηφοδελτίου μας, "Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος", στις εκλογές, επέτρεψε τη συμμετοχή στη δεξιά οργάνωση Levijatan, για την οποία είχε αποφασίσει νωρίτερα ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για εγγραφή στις εκλογές, καθώς δεν είχε καταθέσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών προς υποστήριξη των υποψηφίων της.

Είναι σαφές ότι η Εκλογική Επιτροπή έκανε διακρίσεις σε βάρος των κομμουνιστών κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών, γεγονός που δείχνει ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές εκτός από το ψηφοδέλτιό μας.

Εκπρόσωποι του ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας και της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας παρέδωσαν τις υπογραφές που είχαν συλλεχθεί για το ψηφοδέλτιο στις 5 Ιούνη».

Να σημειωθεί ότι η Εκλογική Επιτροπή προέβαλε προσχηματικά αντιρρήσεις για λάθη στα στοιχεία που κατατέθηκαν και, όταν το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας ζήτησε μια μικρή παράταση για να διορθωθούν (καθώς το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιούνη ήταν κλειστά τα συμβολαιογραφεία), αυτή δεν δόθηκε. Στη συνέχεια απορρίφθηκε και η έφεση που άσκησε το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, στο διοικητικό δικαστήριο του Βελιγραδίου. Το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλοντας και τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο και τη στάση της Επιτροπής, καλεί τους εργαζομένους, τους νέους, κάθε τίμιο άνθρωπο, να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους συμπληρώνοντας και μαρκάροντας στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην κάλπη της Κυριακής, το νούμερο 22 - Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας καλεί τα αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους διοργανώνοντας διαμαρτυρίες μπροστά από τις σερβικές πρεσβείες μέχρι και σήμερα Παρασκευή, ή να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακρίσεις κατά του ψηφοδελτίου «Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος - NKPJ-SKOJ» στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στην Εκλογική Επιτροπή, στις διευθύνσεις rik@parlament.rs και elections@parlament.rs.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ