Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Μπαράζ τουρκικών βομβαρδισμών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Σε 36 ώρες χτυπήθηκαν πάνω από 500 κουρδικοί «στόχοι» στο βόρειο Ιράκ, υποστήριξε χτες με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, αναφερόμενο στη νέα στρατιωτική επίθεση που εξαπολύει από την περασμένη Τρίτη κατά Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο ιρακινό έδαφος.

Το τουρκικό υπουργείο επιβεβαίωσε, επίσης, την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού που μεταφέρθηκαν την Τρίτη αεροπορικώς από την Τουρκία στο Χαφτάνιν του βορείου Ιράκ στο πλαίσιο της εισβολής «Νύχια της Τίγρης». Στο τραπέζι ξεδιπλώνονται παράλληλα σχέδια για τη δημιουργία και άλλων δύο «προσωρινών» τουρκικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου στρατιωτικού στο πρακτορείο «Ρόιτερς».

Οι τουρκικές επιθέσεις προκαλούν έντονη αντίδραση στην ιρακινή κυβέρνηση που παρατηρεί ανίκανη τις νέες εισβολές στο έδαφός της. Ο Τούρκος πρέσβης στη Βαγδάτη κλήθηκε χτες εκ νέου στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, για να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας, ενώ νωρίτερα καταγράφηκαν έντονες αντιδράσεις και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) που βρίσκονται σε ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ κατήγγειλε τις τουρκικές αλλά και τις ιρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, τονίζοντας πως παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της «αδελφής» αραβικής χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ