Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Δολοφονία Παλαιστινίου στο φόντο σχεδίων προσάρτησης

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χτες από τα πυρά Ισραηλινών αστυνομικών στην πόλη Αμπου Ντις. Φέρεται πως επιχείρησε να εμβολίσει με το αυτοκίνητό του σημείο ελέγχου της ισραηλινής αστυνομίας στην έξοδο της πόλης, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ, δήλωσε πως οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο άνοιξαν πυρ εναντίον του Παλαιστινίου και τον σκότωσαν. Το ίδιο διάστημα το ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο του ΟΗΕ (που κατά ορισμένες φήμες φέρεται να είναι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ), μετέδωσε πως ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, επιχειρεί, με κινήσεις στο παρασκήνιο, να «τορπιλίσει» τα σχέδια του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων περιοχών της Δυτικής Οχθης καθώς πιστεύει πως ούτε η συγκυρία ούτε οι συνθήκες είναι κατάλληλες για μία τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αργότερα χτες βράδυ φερόταν έτοιμος να πάρει την τελική απόφαση για το εάν και πώς θα υποστηρίξει το Ισραήλ στην υλοποίηση των σχεδίων προσάρτησης κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ