Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η εξάπλωση συνεχίζεται

Στον γνωστό ρυθμό των 85.000 - 100.000 κρουσμάτων τη μέρα σε όλο τον κόσμο κινείται η εξάπλωση του κορονοϊού SARS-CoV-2. Πλέον οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 9,2 εκατομμύρια και οι νεκροί τους 476.495.

Στις ΗΠΑ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που ουσιαστικά έχει παραγκωνιστεί από την κυβέρνηση, μέσα από ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το ότι «δεν γίνονται όσα πρέπει» για να ελεγχθεί η πανδημία. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 2,4 εκατομμύρια, τα δε θύματα τις 122 χιλιάδες. Στη Βραζιλία τα κρούσματα είναι 1,1 εκατομμύρια και οι νεκροί πάνω από 51,5 χιλιάδες, στη Ρωσία οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 599.705 και 8.359, στην Ινδία 455.830 και 14.483, ενώ στη Βρετανία 306.210 και 42.927.

Στο Μεξικό, θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Volkswagen AG» ανακοίνωσε ότι περίπου το 2% των εργαζομένων της έχουν ή είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό, την ώρα που οι εγκαταστάσεις της - όπως και άλλα εργοστάσια - ανοίγουν ξανά, πριν καν καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χτες - για πρώτη φορά μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας - την επανεπιβολή τοπικού «lockdown» στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, για την αντιμετώπιση της επιδημίας, μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε σφαγείο της περιοχής. Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου, Αρμιν Λάσετ, ανακοίνωσε ότι το τοπικό «lockdown» (360.000 κατοίκων) θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιούνη.

Επίσης χτες, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ, προειδοποίησε ότι η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας και ότι χρειάζεται επιφυλακή. Ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας στη χώρα βρίσκεται στο 2,76.

«Ψίχουλα» για χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν ξεκρέμαστοι δίνονται στην Ολλανδία. Πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις «ευέλικτης» εργασίας και «μηδενικών ωρών» (zero hours contracts), οι οποίοι είχαν μείνει τουλάχιστον από το Μάρτη χωρίς κανένα εισόδημα, κατά τη διάρκεια του «κλεισίματος» λόγω πανδημίας. Μόλις την περασμένη Δευτέρα, τέσσερις μήνες μετά, εντάχθηκαν στο λεγόμενο πρόγραμμα TOFA, το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους που είχαν εισόδημα τουλάχιστον 400 ευρώ το Φλεβάρη και δύο μήνες αργότερα δεν είχαν κερδίσει πάνω από τα μισά. Η «βοήθεια» που τελικά θα λάβουν ανέρχεται στα 1.650 ευρώ για την περίοδο Μάρτη - Μάη, που δεδομένου του κόστους διαβίωσης στη χώρα είναι ελάχιστο ποσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ